Ünlü Yazar Buket Uzuner, gençlere seslendi: Hayal kurmaktan kaçınmayın

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ünlü Yazar Buket Uzuner, gençlere seslendi: Hayal kurmaktan kaçınmayın
04 Eki 2017 / Çar 10:02
/ 30 Kez Okundu
| |

Bahçeşehir Koleji İncirliova Kampüs Edebiyat Zümresinin düzenlemiş olduğu ’Yazar Etkinliğinde’ ünlü yazar Buket Uzuner’i ağırladı

Bahçeşehir Koleji İncirliova Kampüs Edebiyat Zümresinin düzenlemiş olduğu ’ Yazar Etkinliğinde’ ünlü yazar Buket Uzuner’i ağırladı. Öğrencilerle güzel bir söyleşi gerçekleştiren Yazar Buket Uzuner, “ Hayal kurabilen tek canlı insandır. Her şey ‘Ya olsaydı’ diye başlar. Hayal kurmaktan kaçınmayın” dedi.
Bahçeşehir Koleji Kemer Kampüsü Ortaokul öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleşen etkinlik, konferans salonunda düzenlenen söyleşiyle başladı. Yazar Buket Uzuner söyleşide, kitapların insan dünyasındaki etkisinden bahsederek öğrencileri yönlendirici tarzda eğitici ve öğretici öğütlerde bulundu. Zaman zaman velilere de seslenen Uzuner, “Ülkemizde çocuk sevgisi ile çok sıkıntı var. Maalesef 12-13 yaşına kadar çocuklarımızı bıcı bıcı yaparak seviyoruz. Belli yaşa kadar her şeyi serbest ediyoruz, 12-13 yaşından itibaren yasaklar başlıyor. Oysa en baştan erkek-kız ayrımı yapmadan çocuklarımızı insan olarak yetiştirsek daha güzel olmaz mı? Çocuklarımızı iyilik yapmak, yardım etmek, faydalı olmak üzerine yetiştirmeliyiz. Sinir biliminde yapılan bir araştırmaya göre; İnsanlar iyilik yaptıkça bağışıklık sistemi güçleniyormuş. Bu nedenle daha çok iyilik yapmaya çalışmalıyız” diyerek hem öğrencilere hem de velilere çeşitli öğütlerde bulundu.
Oldukça keyifli geçen söyleşinin ardından Bahçeşehir Koleji İncirliova Kampüsü Görsel Sanatlar Öğretmenleri Yasemin Şenyüzlü ve Büşra Güldemir’in hazırladıkları Edebiyat Sokağının açılışını yapan Buket Uzuner, sokakta uzun uzun incelemelerde bulunup beğenilerini dile getirdi.
Edebiyat sokağını gezerken sokağın bulunduğu sınıflara kısa ziyaretler yaparak öğrencilerle tanışan Yazar Uzuner, açılış sonunda Bahçeşehir Koleji İncirliova Kampüsü Müzik Öğretmeni Yusuf Bircan ve 10. sınıf öğrencisi Ege Talat Sekkin’in düzenlediği konsere katıldı.
Müzik ziyafetinin ardından Uzuner kitaplarını imzalamak üzere öğrenci ve veliler ile bir araya gelen Buket Uzuner, kısa sohbetler eşliğinde kitaplarını imzalayarak okuyucularıyla buluştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.