Uşak’ta diyabet hastalığı ile ilgili seminer verildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Uşak’ta diyabet hastalığı ile ilgili seminer verildi
22 Mar 2018 / Per 18:03
/ 90 Kez Okundu
| |

Uşak Diyabetliler Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında Uşak’ta diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki Tip 1 diyabetli çocuklar ve ailelerine yönelik seminer düzenlendi

Uşak Diyabetl iler Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında Uşak’ta diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki Tip 1 diyabetli çocuklar ve a ilelerine yönelik seminer düzenlendi.
Dernek Başkanı Sercan Bozer, hazırladıkları projeleri yıl içerisinde birçok okulda hayata geçirerek diyabet hastalığı hakkında çocukları bilg ilendireceklerini söyledi.
İlde eğitim veren bir anaokulunun minik öğrenc ileri ile bir araya gelen Dernek üyeleri ve Diyabet Eğitim Hemşiresi Esin Altınerdem, minik öğrenc ilere diyabet hastalığı hakkında bilg iler veredi. Altınerdem, aslında diyabetin bir hastalık olmadığını anlatarak diyabetle ilgili merak ed ilen soruları cevapladı.
Tip 1 diyabetin, Tip 2 ve diğer diyabet formlarından farklı olduğu bilgisini veren Diyabet Eğitim Hemşiresi Esin Altınerdem, Tip 1 diyabetin aslında bir hastalık değil yaşam biçimi olduğunu kaydetti.
Diyabetin her yaşta görüleb ileceğini Türkiye ve Dünya’da her yıl diyabetli sayısının arttığını söyleyen Altınerdem; “ Diyabete karşı farkındalık oluşturmak en büyük amaçlarımız içerisindedir” dedi.
Sosyal medyada çok faz yer alan diyabete kesin çözüm bulundu gibi asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini hatırlatan Altınerdem; “ Bu türlü sosyal medya haberlerinde çıkan asılsız dedikoduların akla ve bilme aykırı olduğunu söylemek istiyorum. Tip 1 diyabetin tek tedavisi insülin tedavisidir. Onun yerine konulab ilecek herhangi bir şey şuan için söz konusu değildir. Limon yoğurt karışımı yapıp insülin kullanımını bırakan hastalarımız oluyor. Bu kesinlikle yanlış bilgidir. Limon yoğurt karışımı bırakın tip 1 diyabette tip 2 diyabette b ile tedavi amaçlı kullanımı doğru değildir. Üstelik limonun içerisinde bir miktar karbonhidrat vardır. Kan şekerini çok ciddi olmasa da bir miktar yükseltebilir” dedi.
Seminer sonrası minik öğrenc ilere diyabetli çocuklar isimli kitaplar dağıtıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.