Uşak’ta etkili olan sağanak yağışın izleri silindi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Uşak’ta etkili olan sağanak yağışın izleri silindi
02 Eki 2017 / Pzt 09:41
/ 52 Kez Okundu
| |

Uşak’ta geçen gün başlayan ve hayatı olumsuz etkileyen yağışlara Uşak Belediyesi tüm ekipleriyle müdahale etti

Uşak’ta geçen gün başlayan ve hayatı olumsuz etkileyen yağışlara Uşak Belediyesi tüm ekipleriyle müdahale etti. Yaşanan yoğun yağış sonrası tüm personel göreve çağrıldı.
Uşak’ta kısa sürede metrekareye 26 kilogram yağmurun düştüğü son yılların en yoğun sağanak yağışı nedeniyle pek çok araç mahsur kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı.
Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi öncülüğünde kurulan kriz masasında meydana gelen afet derecesindeki yağışın olumsuz etkilerinin giderilmesi için çalışma başlatıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Belediyesi Başkan Yardımcısı Nurullah Furuncu, tüm ilgili belediye personellerinin görevi başında olduğunu ve vatandaşların ihbarlarının değerlendirildiğini kaydetti.
Furuncu, "Şimdiye kadar 250 tane ihbar geldi ve büyük bir kısmı bitti. Ekiplerimiz tam kadro olarak çalışıyor. Bir yandan da yangın ihbarlarını değerlendiriyoruz. Yalnızca itfaiye olarak 15’in üzerinde aracımızla sahadayız. Kentimizde bir anda etkisini gösteren sağanak yağışın sonrasında diğer kurumlarımızla da irtibata geçerek hızlı bir biçimde müdahalelerimize başladık. Normal bir yağış gerçekleşmedi. Kısa süreli ve yoğun bir yağış meydana geldi. Bu nedenle yaşanan olumsuzlukların giderilmesi konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Meteoroloji Müdürlüğümüzden gelen bilgiler kapsamında olası benzer bir yağışa karşı da tedbirlerimizi aldık." dedi.
Kurumlar arasındaki ortak çalışmayla kent genelinde hasar tespiti çalışmalarının başlatıldığını paylaştı.
Çalışmalara itfaiye personelinin yanı sıra Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüklerinin personelleri de dahil oldu.
Uşak Belediyesi’nde tüm birimlerin yoğun mesai yaptığı gecede Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de bir anda oldukça şiddetli yağan sağanağın etkisiyle zarar gören yollarda onarım ve bakım çalışmaları yaptı. Yaklaşık 100 kişilik personeliyle Uşak’taki sorunlu yolların hızlı bir şekilde tamirini, bakımını ve onarımını gerçekleştirdi.
Öte yandan selin getirdiği kum ve çamurların sokaklardan temizlenmesi adına 150 personeliyle Uşak’ta çalışma başlatan Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ana arterlerdeki kir birikintilerini sabah saatlerine kadar yaptığı çalışmayla temizledi.
Süpürge araçlarının ve arazözlerin katıldığı temizlik çalışmalarında biriken çamur ve kumlar çok sayıda traktörler yardımıyla sokaklardan kaldırıldı. İsmetpaşa, Kıbrıs, Barbaros, Şehit Ferudun Alabaş ve Nuri Şeker Caddeleri başta olmak üzere kent genelinde yapılan çalışmalarda, kumların temizliği için kepçe ve damperli kamyonlar da devreye girdi.
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri de tıkanan logarların açılması, biriken suların çekilmesi, suyun önünün çevrilmesi, tıkalı menfezlerin açılması gibi konularda 3 köstebek, 2 kepçe, 1 tanzik ile 20 kişilik personelle çalışmalar yürüttü.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.