Vadi İzmit’in yeni satış ofisi Yenişehir’de açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vadi İzmit’in yeni satış ofisi Yenişehir’de açıldı
01 Şub 2018 / Per 13:12
/ 220 Kez Okundu
| |

İzmit Belediyesi’nin 433 konutluk Vadi İzmit projesinin Yenişehir Mahallesi’ndeki yeni satış ofisi düzenlenen törenle açıldı

İzmit Belediyesi’nin 433 konutluk Vadi İzmit projesinin Yenişehir Mahallesi’ndeki yeni satış ofisi düzenlenen törenle açıldı.
İzmit Belediyesi’nin 433 konutlu k Vadi İzmit projesinin çalışmaları devam ediyor. Temeli 16 Eylül 2017 tarihinde atılan Vadi İzmit’te bir yanda konutların yapımı tamamlanırken öte yandan da evlerin satışları sürüyor. Yapılan satış çalışmaları kapsamında Vadi İzmit’in yeni satış ofisi Yenişehir Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın katılımıyla açıldı. Gerçekleşen açılış törenine Başkan Doğan’ın yanı sıra, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok, sivil toplum örgüt temsilcileri, konutları yapan inşaat firması yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde konuşan Başkan Doğan, “İzmit Belediyesi olarak hedefimiz şehrimizde özellikle atıl kalmış, varoş diye nitelendirilen bir bölgeyi, insanların en güzel şartlarda yaşayabileceği, tabiatla iç içe, yeşili fazla, sosyal donatıların bulunduğu güzel bir yaşam alanı kazandırmaktır. Bunu yaparken şehre de bir değer kazandırmak ve projenin yapıldığı mahalleye de yeni bir ufuk, yeni bir yol haritası oluşturmaktır. Gültepe’deki halkın gelecekle ilgili özellikle yaşam koşulları açısından umutları çok daha fazla. Çünkü söylediklerimizin birer birer yapıldığını görüyor. İzmit Belediyesi olarak projenin her aşamasını yakından takip ediyoruz. Konutları yapan müteahhitte güzel bir iş ortaya koyuyor. Öyle olmalı ki, burası bittiğinde herkesin ‘Keşke bende buradan bir yer alsaydım’ diyebileceği, parmak ısırtan, yeni yapılacak bu tür projelere ilham kaynağı olsun. İzmit Belediyesi olarak şehre bu tür modelleri yapıp yeni ufuklar açmaya çalışıyoruz. İsteriz ki, Gültepe bölgesi bununla birlikte sosyal dönüşüme uğrasın” dedi.
Kocaeli genelinde güzel konut çalışmalarının yapıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Doğan, “Büyükşehir Belediyemiz kentsel dönüşüm anlamında Kent Konut ile çok güzel işleri yaptı ve yapmaya devam ediyor. TOKİ’nin güzel çalışmaları var. Müteahhitlerimiz kendi gayretleriyle bazı dönüşümler yapıyorlar. Ancak bu şehrimizdeki dönüşümü hep birlikte güçlü bir şekilde daha hızlı yapılması gerekiyor. Bu hız yeterli değil. Depreme dayanıksız çok yerimiz var. Bu hız olabilecek afetleri engelleyebilecek bir hız değil. Devletin TOKİ’ye ya da belediyelerin kendi meclisleriyle verdikleri yetki ve hakları müteahhidimize de verelim, önünü açalım, müteahhitlerimizden çekinmeyelim, kuralları koyalım, iyi denetleyelim. İşe o zaman inanın belediyelerden daha hızlı dönüşümler yapabilirler” diye konuştu.
Yaklaşık 100 milyon lira maliyetli proje kapsamında Gültepe’de çeşitli tiplerde 433 konut yapılacak olan ve kat karşılığı yapılacak konutların yüzde 26’sı İzmit Belediyesi’nin olacağı konutların Mayıs 2109’da teslim edileceği kaydedildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.