Vali Demir, " İlimizde anne ve bebek ölüm oranları hem dünya hem de Türkiye ortalamasının altında"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Demir,
28 Eyl 2017 / Per 12:11
/ 68 Kez Okundu
| |

Uşak’ta Anne ve bebek ölümlerinin azaltılması yönünde gerçekleştirilen çalışmalara destek veren doktorlara Vali Salim Demir tarafından plaket verildi

Uşak’ta Anne ve bebek ölümlerinin azaltılması yönün de gerçekleştirilen çalışmalara destek veren doktorlara "_blank " title= "Vali " href= "/tag/vali/ ">Vali Salim "_blank " title= "Demir " href= "/tag/ demir/ ">Demir tarafından plaket verildi.
"_blank " title= "Vali " href= "/tag/vali/ ">Valilik Makam Toplantı salonunda gerçekleşen plaket törenine "_blank " title= "Vali " href= "/tag/vali/ ">Vali Salim "_blank " title= "Demir " href= "/tag/ demir/ ">Demir’in yanı sıra, İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya ve doktorlar katıldı.
Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, Uşak’ta 2017 yılı ilk dokuz aylık verilere bakıldığında anne ölümünün olmadığı ve bebek ölüm oranının bin de 2,06 olduğunu ifa de e derek, "Doğum öncesi sağlık hizmeti sunumundaki artış, sağlık kuruluşlarında ve sağlık personeli gözetimin de gerçekleşen doğum oranında artış, nitelikli yeni doğan, yeni doğan yoğun bakım ve erişkin yoğun bakım hizmetlerinin gelişmesi, bebek dostu hastanelerin yaygınlaşması, yaygın donanımlı acil sağlık hizmetlerinin sunumu, genişletilmiş bağışıklama programlarının uygulanması, bebeklerin ve annelerin yaşam sürelerine doğrudan etki etmiş ve Uşak ili olarak Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesin deki başarıda önemli etken olmuştur " dedi.
"_blank " title= "Vali " href= "/tag/vali/ ">Vali Salim "_blank " title= "Demir " href= "/tag/ demir/ ">Demir ise konuşmasında ülkelerin gelişmişlik kriterlerinin içerisin de yer alan Anne ve Bebek ölüm oranlarının azaltılmasının önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, " de" href="/tag/ilimiz de/">İlimiz de anne ve bebek ölüm oranlarının hem" href="/tag/ hem/"> hem dünya hem" href="/tag/ hem/"> hem de Türkiye ortalamasının altında olması mutluluk verici bir durum. Bunun sağlanmasında emeği geçen sağlık çalışanlarımıza ve doktorlarımıza teşekkür ediyorum. de" href="/tag/ilimiz de/">İlimiz deki hastaneler de kaliteli bir sağlık hizmeti sunulmaktadır. Anne ve bebek ölümlerin azlığı, toplumlarda ana unsur olan ailenin daha sağlıklı şekillenmesini sağladığı ve aileyi sağlam bir yapıya kavuşturduğu için önemlidir. de" href="/tag/ilimiz de/">İlimiz deki hastaneler de gerçekleştirdiğimiz inceleme ve ziyaretler de gördüğümüz en önemli husus hizmetlerin kalitesinin yüksekliğidir. Bunun en büyük göstergesi sa dece ilimiz insanına değil çevre illerin ve ilimize yakın ilçeler de yaşayan vatandaşlarımıza da yoğun bir şekil de sağlık hizmeti veriliyor olmasıdır. Amacımız ilimiz deki sağlık hizmetlerin deki kaliteyi daha da yükselterek vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaktır. " dedi.
Konuşmasının ardından "_blank " title= "Vali " href= "/tag/vali/ ">Vali Salim "_blank " title= "Demir " href= "/tag/ demir/ ">Demir, Anne ve bebek ölümleri oranlarının azaltılmasında katkı sağlayan doktorlar, Dr. Mehmet Akkuş, Dr. Recep Erdoğan, Dr. Mehmet Akif Şanlı, Dr. Erkan Sarı, Dr. Serap Kuş, Dr. Mustafa Kemal Tekal ve Dr. Selçuk Gürel’e plaket verdi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.