Van, Türkiye’de en fazla proje hazırlayan 2. il oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Van, Türkiye’de en fazla proje hazırlayan 2. il oldu
26 Mar 2018 / Pzt 18:07
/ 261 Kez Okundu
| |

VAN (İHA) – Van, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaokul Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge yarışmalarında Türkiye’de en fazla proje çıkaran 2

VAN (İHA) – Van, Türkiye B ilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaokul Öğr enc ileri Arası Araştırma Projeleri Bölge yarışmalarında Türkiye’de en fazla proje çıkaran 2. il oldu.
Geçtiğimiz yıl 204 proje ile başvuru yapan Van, bu yıl bölge illeri arasında 807 proje ile en fazla başvuru yapan il olurk en, Türkiye g enelinde ise ikinci sırada yer aldı. 8 ild en oluşan Van bölgesi, yarışmaya bin 608 proje ile başvuru yaptı.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İktisadi ve İdari B ilimler Fakültesinde açılan sergide; Ağrı, Bitlis, Hakkari, Batman, Muş, Siirt, Şırnak ve Van’daki öğr enc ilerin hazırladığı 80 proje serg il endi.
Sergi açılışında konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, TÜBİTAK’ın ülk enin ihtiyaç duyduğu projeci nesli yetiştireceğini belirtti. Rektör Battal, “Projelerimizi gezdik. Çocuklarımız yapmış oldukları projeleri anlattılar, bizler de onları dinledik. Çocukların o özgüv enine ve yapmış oldukları projelerin sunum şekline hayran kaldım. Bu projeler ülkemizin ihtiyaç duymuş olduğu projeci nesli yetiştirecek bir çalışmadır. Bu projelerin yapılmasında desteğini esirgemey en ve öncülük yapan TÜBİTAK’a teşekkür ediyorum. Bu, ülkemizin çok önemli bir açığını kapatan bir uygulamadır” dedi.
Van İl M illi Eğitim Müdürü Hasan Tevke ise, projelerin serg il enmesinde emeği geç enlere teşekkür ederek, “Geleceğimize umutla bakmamamıza ned en olan bu projeler, hakikat en çok büyük birer şaheserdir. Burada b en minik öğr enc iler değ il, b ilim insanlarını gördüm. Emeği geç enlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cem il Tunç da, bölgede bin 608 projed en 80’ini serg ilediklerini söyledi. Tunç, “Burada teorinin bir anlamda uygulamada yer bulmasını görüyoruz. Projeci bir nes il yetişiyor. Bu noktada TÜBİTAK ciddi bir destek veriyor. Umarım 14 projemizi Ankara’ya göndeririz” şeklinde konuştu.
Bir birind en ilginç projelere imza atan öğr enc iler, davetl ilere projelerinin detaylarını içer en broşürler dağıtıp, ziyaretç ileri b ilg il endirdi.
Projelerin serg il endiği açılışa Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van İl M illi Eğitim Müdürü Hasan Tevke, akademisy enler ile öğr enc iler katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.