YADEM’de eğitim ve atölye çalışmaları sürüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
YADEM’de eğitim ve atölye çalışmaları sürüyor
04 Oca 2018 / Per 14:30
/ 41 Kez Okundu
| |

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’nde (YADEM) eğitimler ve atölye çalışmaları devam ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’nde (YADEM) eğitimler ve atölye çalışmaları devam ediyor.
YADEM, bünyesinde yer alan kurslarla, farklı branşlarda yaşlılara hizmet sunarak faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. YADEM Sorumlusu Ömer Faruk Karataş, “YADEM ile yaşlılarımıza her alanda hizmet sunmaya devam ediyoruz. 600 yaşlımızın evini ‘Evde Temizlik’ hizmetleri kapsamında temizleyerek sağlıklı ve yaşanabilir hale getirdik. Özbakımını gerçekleştiremeyen 400 yaşlımızın bakımlarını yaparak onların yüzlerinde tebessüm olmaya çalıştık. Fizyoterapistimizin belirlediği gün ve saatlerde fizik tedavi odamızda 750 saat fizyoterapi seansı uyguladık. Yine Fizik Tedavi Hizmetimiz kapsamında yaptığımız doğa yürüyüşlerimizle Sakarya’nın doğal güzelliklerini yaşlılarımızla birlikte yeniden keşfettik” dedi.
Karataş, “Psikolojik Destek seansları ile 200 yaşlımıza hizmet verdik. Yine belirlenen gün ve haftalarda yaşlılarımızın evlerine sürpriz ziyaretler yaparak, onların doğum günlerini kutladık, ihtiyaçlarına çözümler sunmaya çalıştık. 8 ayda binden fazla yaşlımız hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için merkezimizi ziyaret etti. Yaşlılarımız hafta içi her gün saat 08:30-18:30 arası taleplerini dile getirdiler. Yaşlılarımız artık daha rahat ve kolay şekilde iletişim kurabilmekteler” diye konuştu.
YADEM Sorumlusu Karataş, “Hobi Kurslarımız sayesinde Yaşlı Destek Merkezimiz renkli ve canlı bir hale geldi. Hafta içi her gün Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Hat, Teknoloji, Resim, Nakkaşlık kurslarımız devam ediyor. Hobi Kurslarının yanında Gezi Kulübümüzle, Panorama İstanbul Tarih Müzesi, Eyüp Sultan Camii ve Merkez Efendi Camii gezilerimizi gerçekleştirdik. YADEM olarak çalışmalarımızı büyük bir titizllik ve ciddiyetle sürdüreceğiz. Çünkü rahmet ve bereket yaşlılarla birlikte olmaktır” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.