Yardımlarla geçiniyordu, iş yerini kurdu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yardımlarla geçiniyordu, iş yerini kurdu
22 Mar 2018 / Per 11:06
/ 48 Kez Okundu
| |

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak, Siirt’e gelen ve iş bulamaması nedeniyle yıllarca işsiz geçen Hamit Elfaruki, perde dikim ve satış yeri açtı

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak, Siirt’e gelen ve bulamaması nedeniyle yıllarca siz geçen Hamit Elfaruki, perde dikim ve satış yeri açtı.
Suriye’deki iç savaştan ailesiyle birlikte kaçarak, Türkiye’ye sığınan 5 çocuk babası Hamit Elfaruki (40), yıllarca bulamadı. Yardımlarla ailesinin hayatını idame eden Elfaruki, kendi yerini açmaya karar verdi. Devletten aldığı yardımla Kooperatif Mahallesi’nde 30 metrekarelik dükkanı kiralayan Elfaruki, burayı perde dikim ve satış yerine dönüştürdü. Elfaruki, sipar lere yet mekte zorlanıyor. Türkiye’den çok memnun olduğunu belirten Elfaruki, “Allah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Suriye’de bu i yapıyordum. Şimdi aynı i yapıyorum. 5 çocuğum var üçü okula gidiyor. Çok memnunum. Türkiye’yi çok seviyorum. Allah devletten razı olsun” dedi.
Devletin verdiği destekle ayakta kalmaya çalışan Suriyeli mültecilerin artık kendi yerlerini açarak, ailelerine bakabildiklerini belirten Mansur Güneş adlı vatandaş ise, “Her zaman Suriyelilerin dilencilik yaptığını görüyor ve duyuyorduk. Şimdi ise artık kendi yerlerinin patronu olarak görmek bizleri mutlu ediyor. Suriye’den kaçan Hamit ağabeyimiz devletten aldığı bir miktar parayla kendine yeri açtı. Herkese örnek olacak bir davranış. Şu an kendisi letiyor. İşleri de gayet iyi gidiyor. Allah devletten razı olsun. Devletimiz daim olsun inşallah” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.