Yargıtay Ceza Genel Kurulu istedi, namus cinayetine sadakat indirimi uygulandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
22 Ara 2017 / Cum 17:32
/ 102 Kez Okundu
| |

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, kendisini aldattığı gerekçesiyle karısını öldüren kocaya verilen müebbet hapis cezasının bozulmasına karar vererek, kocanın yeniden yargılanıp cezada tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, kendisini aldattığı gerekçesiyle karısını öldüren kocaya verilen müebbet hapis cezasının bozulmasına karar vererek, kocanın yeniden yargılanıp cezada tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi. Bugün yeniden yargılanan koca bu kez 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İstanbul Küçükçekmece’de 2012 yılında meydana gelen olayda, Çetin F.(40) kendisini yanında çalışan işçi ile aldattığı iddia edilen ve kadın sığınma evine yerleşen eşi Zahide F.’yi (38) bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra tutuklanan Çetin F., Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Samsun Barosu avukatı Ata Giritli, Yargıtay 1. Ceza Dairesine itirazda bulunarak, müvekkili Çetin F.’ye verilen cezaya itiraz etti. Maktulün evlilik birliği içerisinde sadakat görevini ihlal ettiğinin belirlenmiş olması karşısında sanık lehine cezada haksız tahrik indirimine gidilmesini talep etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi oy birliğiyle maktulün sadakat görevini ihlal ettiğinden haksız tahrik hükümlerinin uygulanarak yeniden yargılanmasını istedi. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden yargılanan Çetin F.’ye daha önce verdiği karara İnsan Hakları Sözleşmesi’nde yer alan kadına şiddet ile ilgili maddeye dayanarak direnen mahkeme heyeti, yine müebbet hapis cezası verdi. Avukat Ata Giritli bu kez Yargıtay 1. Ceza Dairesi aracılığıyla Yargıtay Ceza Genel Kuruluna başvurdu. 21 üyeden oluşan Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 15 Ceza Dairesi Başkanı ve 9. Ceza Dairesi Başkanının muhalefetiyle tahrik uygulanmasını ve davanın yeniden görülmesine karar verdi.
Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davada tutuklu sanık Çetin F. ve avukatı duruşmada hazır bulundu. Çetin F.’nin avukatı olan Samsun Barosu Avukatlarından M. Ata Giritli, "Mahkemeniz sözde namus cinayeti olarak değerlendirmişse de taraflar arasındaki HTS kayıtlarında 7 bin 860 saniye görüşme olması ve bazen de gece yarısı görüşmeleri de sabittir. Ayrıca olaydan sonra 112’yi araması dikkate alındığında müvekkilimin suça yönelik şaiki bellidir. 5 yılı aşkın süredir tutukludur. Olayın bu şekilde gelişmesi dikkate alındığında haksız tahrik hükümlerinin azami şekilde uygulanarak müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.
Çetin F. ise avukatının sözlerine katıldığını belirterek, "Yuvamı kurtarmak için çok uğraştım. Mal varlığımı eşimin üzerine yaptım. Yuvamı kurtarmak için babamı bile icraya verdim. Serkan bana tehditler savuruyordu. Can güvenliğim yoktu. Maktule mutfaktan bıçak aldı ve üzerime geldi. Üstüme gelince aramızda boğuşma oldu ve o anda kendimi kaybettim. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti Çetin F.’yi kasten işini öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı ancak Yargıtay Ceza Kurulunun kararları doğrultusunda tahrik hükümlerini uygulayarak sanığın cezasını 20 yıl hapis cezasına indirdi ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.