Yedikuğular Kuş Cenneti’ne kamera sistemi kuruluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yedikuğular Kuş Cenneti’ne kamera sistemi kuruluyor
25 Eki 2017 / Çar 07:47
/ 101 Kez Okundu
| |

Amasya’nın Suluova ilçesinde bulunan Yedikuğular Kuş Cenneti’nde bulunan kuşların takibi için kamera sisteminin kurulumuna başlandı

Amasya’nın Suluova ilçesinde bulunan Yedikuğular Kuş Cenneti’nde bulunan kuşların takibi için kamera sisteminin kurulumuna başlandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şube Müdürü Kemal Kartal, "100’e yakın kuş türüne ve her mevsim yaklaşık 15 bin kuşa ev sahipliği yapan Yedikır Barajı Yedikuğular Kuş Cenneti’ndeki ada ve gölet çevresine direklere monte edilecek hareketli kameralarla görüntüler alınarak kuş gözlem istasyonuna aktarılıp gelen ziyaretçilere izleteceğiz” dedi.
Kemal Kartal, turna, tatlı su levreği, kızıl kanat, tahta balığı, aynalı sazan ile pullu sazan türü balıkların da bulunduğu gölün ortasında ak pelikanların tamamı Türkiye topraklarında olan tek üreme bölgesi olduğu için ‘Pelikan Adası’ olarak da adlandırılan adaya nadir olarak gelen kuş türlerinin de görülebileceğini söyledi.
Amasya İli Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı kapsamında Suluova Meslek Yüksekokulundan bir grup akademisyen ile öğrenciyle gölet etrafında yürüyüş yapan Kartal, teleskop ve dürbünlerle gözlem yapan konuklarına bilgi verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.