Yıllık 118 milyonluk alkol bandrolü kaçakçılığına operasyon

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yıllık 118 milyonluk alkol bandrolü kaçakçılığına operasyon
07 Mar 2018 / Çar 16:29
/ 64 Kez Okundu
| |

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, yıllık 118 milyon Türk Lirasını bulan alkollü fıçı bira bandrolünde yapılan kaçakçılıkla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, yıllık 118 milyon Türk Lirasını bulan alkollü fıçı bira bandrolünde yapılan kaçakçılıkla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan operasyonda etiketle vergi kaçakçılığı yapan şahısların biraları, lüks otel ve eğlence mekanlarına da sattığı öğrenildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucunda Avcılar’da bir depoda mükerrer kullanımlı fıçı içerisinde alkollü bira olduğu bilgisi aldı. Yapılan operasyonla depoya saklanmış 500 fıçı biranın üzerilerindeki TAPDK bandrollerinin sökülerek aralarında lüks otel ve gece kulüplerinin olduğu yerlere dağıtıldığı söylenildi. Yapılan bandrolsüz fıçı bira satımının 118 milyon liralık bir vergi kaçakçılığına neden olduğu öğrenildi. Yapılan operasyonda şüpheli şahısların biraları taşırken olası polis aramasına karşı bandrolleri taktığı müşterilerine ise her biri 50 kilo olan fıçı içindeki alkollü biraları bandrolsüz vererek sahtekarlık yaptıkları da anlaşıldı.
Kapakları alıp bandrolsüz satıyorlarmış
Şüphelilerin vergi kaçakçılığını bira fıçılarının üzerinde bulunan kapakları alarak kapaksız sattıkları, bu şekilde aynı bandrollü kapakları diğer kapaklara takarak vergili ürünmüş gibi gösterdikleri ekipler tarafından ortaya çıkarıldı.
Olayla ilgili 2 kişi göz altına alınırken operasyonların devam edeceği bilgisine ulaşıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.