Yıllık 360 bin TL enerji tasarrufu sağlanacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yıllık 360 bin TL enerji tasarrufu sağlanacak
14 Mar 2018 / Çar 13:47
/ 177 Kez Okundu
| |

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Pilot Ekipman Alımı Projesi kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile sözleşme imzaladı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Pilot Ekipman Alımı Projesi kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile sözleşme imzaladı. Yapılan sözleşmeyi değerlendiren MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, “Yapılan fizibilite çalışması doğrultusunda yüzde 10 enerji tasarrufu olarak yılda yaklaşık 1.2 milyon kw/h yani yılda yaklaşık 360 bin Türk Lirası tasarruf sağlanması planlanmaktadır” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa’nın gelişimi ve kalkınması için ürettiği projelerle ve hayata geçirdiği çalışmalarla takdir toplamaya devam ediyor. MASKİ, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde yürütülen Avrupa Birliği Enerji Verimliliği Hibe Destek Projesi kapsamında hibe desteğinden faydalanmak için attığı ilk adımın ardından şimdi de işbirliği anlaşması imzaladı. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Vekili Dr. Oğuz Can işbirliği anlaşmasını imzaladı. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen proje sayesinde Akpınar İçme Suyu Tesisi’nde bin tonluk betonarme içme suyu deposu, günümüz şartlarına uygun enerji tüketimi az olan verimliliği yüksek 4 adet motopomp, manevra odası, pompa istasyon binası, bağlantı elemanları ve veritabanlı kontrol sistemi olan SCADA sistemine uyumlu yeni nesil sürücülü elektrik panolarıyla beraber hayata geçirilecek.
MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın belediyeler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Pilot Ekipman Alımı Projesi kapsamında onay aşamasından geçen projemiz için Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile işbirliği anlaşmasını imzaladık. 30 Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüklerinin sunduğu projeler arasında sadece 6 Büyükşehir Belediyesinin projesi kabul edildi. Kabul edilen projeler arsında da bizim sunduğumuz proje tek parça olarak en büyük hibe desteği alan proje oldu. Avrupa Birliği’nin hibe desteğinden faydalanacağımız bu süreci yakından takip ediyoruz. İşbirliği anlaşması ile daha hızlı bir sürece geçtik. Projemizin yüzde 85’inin hibe desteğinden faydalanarak, Manisa merkezi besleyen Akpınar içme suyu tesisimizi yenileyeceğiz. Akpınar İçme Suyu Tesislerinde yaklaşık olarak yıllık 12 milyon kw/h enerji tüketilmektedir. Yapılan fizibilite çalışması doğrultusunda yüzde 10 enerji tasarrufu olarak yılda yaklaşık 1.2 milyon kw/h yani yılda yaklaşık 360 bin Türk Lirası tasarruf sağlanması planlanmaktadır” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.