Yörük-Türkmen beyleri buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yörük-Türkmen beyleri buluştu
28 Oca 2018 / Paz 17:01
/ 108 Kez Okundu
| |

Batı Anadolu Yörük-Türkmen kültür coğrafyasının çeşitli bölgelerinden bir araya gelen Yörük beyleri, Bergama Yörük-Türkmen, Çepni ve Muhacirler Derneği Başkanı Rahim Yalçın ile yönetim kurulunun daveti üzerine İzmir Bergama’da buluştu

Batı Anadolu Yörük-Türkmen kültür coğrafyasının çeşitli bölgelerinden bir araya gelen Yörük beyleri, Bergama Yörük-Türkmen, Çepni ve Muhacirler Derneği Başkanı Rahim Yalçın ile yönetim kurulunun daveti üzerine İzmir Bergama’da buluştu.

İzmir’in Bergama ilçesinde Bergama Yörük-Türkmen, Çepni ve Muhacirler Derneği Başkanı Rahim Yalçın ile yönetim kurulunun daveti üzerine, Batı Anadolu Yörük-Türkmen kültür coğrafyasının çeşitli bölgelerinden bir araya gelen Yörük beyleri Bergama’da bir araya geldi. Buluşmada, Afrin Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikler anılarak dualar edildi. Yörük beyleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Yörük-Türkmen Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezince çalışmaları başlatılmış olan, "Osman Bayatlı’nın izinde-Bergama Yörük-Türkmen Çalıştay" programı hazırlıklarını da konuştu. Toplantının ilerleyen saatlerinde tek tek söz alan Yörük beyleri Yörük-Türkmen kültürünün var olabilmesi için yapılması gerekli olan bazı çalışmaları masaya yatırdı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.