Yrd. Doç. Dr. Altınöz’den "Asım’ın Nesli’nden Akif’e Selam” konferansı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yrd. Doç. Dr. Altınöz’den
29 Ara 2017 / Cum 17:39
/ 139 Kez Okundu
| |

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Sahnesi’nde Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Sahnesi’nde Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Altınöz tarafından "Asım’ın Nesli’nden Akif’e Selam” konferansı verildi.
GAÜN Nesl-i Asım Topluluğu tarafından düzenlenen konferansın açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Demir, Mehmet Akif Ersoy’un Cumhuriyet tarihinin en önemli isimlerinden birisi olduğunu söyledi. 200 - 250 yıldır İslam dünyasının çok ciddi sorunlar yaşadığını, İslam toplumunun batı dünyası tarafından çok ciddi anlamda sömürüldüğünü belirten Demir, “1920’lere gelindiğinde Türkiye, İran, Afganistan, Arnavutluk ve Suudi Arabistan veya Arap Yarımadası dışındaki her yer sömürge. Ancak bu yerler de yarı sömürge gibi yani sömürgeciliğin bütün etkilerini aslında üzerinde bulunduran fakat resmen sömürge olmayan ülkeler” dedi.
Prof. Dr. Demir, konuşmasının devamında, “Tarih tekerrür ediyor. Eğer tekerrür ediyorsa geçmişimizi çok iyi bilmek zorundayız. Benzer sorunlarla bu ilim adamları, büyük çınarlar ciddi anlamda mücadele verdiler. Bunlarla ilgili makaleler, kitaplar yazdılar, hayatları boyunca da mücadele ettiler. O halde bu mücadeleleri bilip bugün rotamızı daha iyi belirleyebilme gibi bir pozisyona sahip olabiliriz. Batı felsefesini, batı toplumunu son 200 yıllık süreci kastediyorum bilmeden bugünkü İslam dünyasını ve İslam dünyasında neler olup bittiğini anlayabilmek mümkün değil. O halde Akif’in hayatı bizim için çok önemli. Bunları mutlaka satır satır okumak, iyi anlamak, değerlendirmek zorundayız ve bugüne yeni şeyler söyleyebilmeliyiz” şeklinde konuştu.
"Herkesin bir Safahatı olmalı"
Yrd. Doç. Dr. İsmail Altınöz, Mehmet Akif Ersoy’un bir vatan şairi, İstiklal şairi olduğunu ifade ettiği konuşmasında,“Akif’i anlamadan, idrak etmeden hiçbir şekilde başaramayız. Herkesin evinde Kur’an-ı Kerim vardır. İkinci olarak ne bulunması gerekiyor derseniz herkesin bir safahatı olması lazım. Safahat’ın çok yayınları, baskısı var ama ne yazık ki gençlerimiz Asım’ın Nesli safahatı anlayamıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Türkçeyi çok güzel bir şekilde kullanmamız gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Altınöz, en güzel şeylerden birisinin aksanın, diksiyonun düzeldiğini o bakımdan Atatürk, Mehmet Akif Ersoy Türkçeyi nasıl kullanmışsa öyle kullanılması gerektiğini vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Altınöz konuşmasının devamında, Mehmet Akif’in hayatı, doğumu, çocukluğu, gençliği, Milli Mücadele yılları, şairliği, edebiyatı ve vefatı konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Nesl-i Asım Topluluğu Başkanı Yavuz Selim Özbey de, Mehmet Akif’in safahatında ideal bir kişilik tasviri olarak geçen Asım’ın Nesli’nin, milli değerlerine bağlı, inançlı, yeniliğe açık, spor ve güzel sanatlara da ilgi duyan içi vatan ve millet sevgisiyle dolu bir gençlik olduğunu söyleyerek, bu misyon doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.