Zonguldak’ta "Kaçak ocak ihbar sistemi" hayata geçiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
06 Mar 2018 / Sal 14:27
/ 59 Kez Okundu
| |

Zonguldak’ta kaçak maden ocakları ile etkin mücadele kapsamında "Kaçak Ocak İhbar Sistemi" hayata geçecek

Zonguldak’ta kaçak maden ocakları ile etkin mücadele kapsamında "Kaçak Ocak İhbar Sistemi" hayata geçecek. Öte yandan geçen 27 Şubat günü kaçak olarak açılan bir maden ocağında 2 kişi gazdan zehirlenerek hayatlarını kaybetmişlerdi.
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar başkanlığında yapılan toplantıda kaçak maden ocakları ile etkin mücadele kararı alındı. Kaçak Maden Ocakları ile ilgili yapılan toplantıda; daha etkin mücadele edilmesi amacıyla denetimlerin artırılması, bu kapsamda denetim ekiplerinin kurulması, kaçak ocak ihbar sisteminin hayata geçirilmesi, sahalarında kaçak ocak tespit edilen redevans sahiplerinin ruhsatlarının iptaline kadar varacak tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.
Öte yandan bu hususta hiçbir müsamaha gösterilmeyeceği, mevzuatça verilen bütün yetkilerin kullanılacağı vurgulandı. Geçen 27 Şubat günü Kozlu ilçesine bağlı Ören köyü yolu mevkisinde bir kaçak ocakta meydana gelen olayda 2 kişi yaşamını yitirmişti.
Gece saatlerinde meydana gelen olayda evli ve iki çocuk babası Hasan Okumuş (47) ile evli ve üç çocuk babası olan Hayrettin Akdemiroğlu (51) karbondioksit gazından etkilenerek hayatlarını kaybetmişlerdi. Toprağa verilen Hasan Okumuş’un ağabeyi Zekeriya Okumuş, kardeşinin kışlık kömür ihtiyacını karşılamak için madene girdiğini ifade etmişti. Ağabey Okumuş, "Sabah 06.00 sıralarında telefon açtılar. Acil Servis’te olduğunu söylediler. Kışlık kömür ihtiyacını karşılamak için girdiği ocakta kaza geçirip ölüyor. Oğlunun bir ay sonra mezuniyeti vardı. Pilot olacaktı. Yarın öğle namazını müteakip Kozlu ilçesinde defnedilecek. Diyecek başka bir şey yok” şeklinde konuşmuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.