Çin’den çok sert Bitcoin uyarısı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çin’den çok sert Bitcoin uyarısı!
#Dünya | Haber Merkezi
27 Ağu 2021 / Cum 18:10
/ 1.778 Kez Okundu
| |

Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto paralara adeta savaş açan Çin’den yeni uyarı geldi. Çin Merkez Bankası, Bitcoin’in yasal bir para olmadığını ve vatandaşların uzak durması gerektiğini söyledi.

Mayıs ayında Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara sert bir yasaklama operasyonu başlatan Çin'den kripto paralara karşı sert uyarı geldi.

Merkez Bankası Tüketici Koruma Bürosu başkan yardımcısı Yin Youping, Bitcoin'in yasal bir para olmadığını ve Çin vatandaşlarının ondan uzak durması gerektiğini söyledi.

Yin Youping, Bitcoin'in hiçbir değeri olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin gibi sanal paralar yasal değildir ve arkasında onları destekleyen hiçbir değer yoktur. Halkımıza tekrardan bunu hatırlatmak istiyoruz. Sanal para bağlantılı işlemler tamamen spekülatif yatırımlardır. Herkes bu konuda riskin büyüklüğünün farkında olmalı, kripto paralardan uzak durmalı ve ceplerini korumalıdır”

Son birkaç senedir kripto paralara olumsuz bakan Çin, bu sene fiyatların ciddi şekilde artması ve tüm dünyada ilginin büyümesiyle tarzını sertleştirmişti. Mayıs ayında ise üst düzey yetkililerin düzenlediği bir toplantının ardından kripto paralara karşı sert yaptırımların alınacağı belirtilmişti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.