Kafasını kesip başka bir bedene dikecekler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kafasını kesip başka bir bedene dikecekler
 :
/ 3.757 Kez Okundu
| |

Kafasını kesip başka bir bedene dikecekler

İtalyan cerrah Sergio Canavero ilk olarak, 2013'te Torino Gelişmiş Modülasyon Grubu'nun toplantısında bahsettiği "kafa nakli" konusundaki engellere çözüm bulduğunu, ilk nakli 2017'de yapabileceğini iddia etmişti. Canavero, beyin ölümü gerçekleşen bir donörden sağlanan "sağlam bedeni", felç veya ALS gibi hastalıklar nedeniyle bedenini kullanamayan hastanın kafasıyla birleştirmeyi planlıyor.

Daha öncesinde maymunlar üzerinde yapılan kafa naklinin başarılı olduğunu söyleyen Canavero, uzun zamandan beri insan kafa naklinin yapılması için gönüllü bir hasta arıyordu. Doktor Canavero aldığı birçok mektup arasından Rus Valery Spiridonov'un ameliyat için uygun olduğuna karar verdi. 30 yaşında ve bilgisayar uzmanı olan Valery Spiridonov doğuştan Werdnig-Hoffman hastası ve belden aşağısı işlevini yerine getiremiyor.

Werdnig-Hoffman  veya Spinal muskuler atrofi (SMA), bir grup kalıtsal nöromüsküler hastalığa verilen addır. Vücutta istemli kasların kuvvetsizliğine ve erimesine yol açarlar. Bu hastalığın tüm tiplerinde ön boynuz denilen bir bölgedeki hücreler etkilenir.

Moskova'da yaşayan bilgisayar uzmanı Spiridonov bedensel engelinden kurtulmak için İtalyan cerrah Canavero'nın kafa nakli çalışması için gönüllü oldu.  Çok nadir görülen Werdnig-Hoffman  hastalığından kurtulmak isteyen Spiridonov, yeni bir bedende yaşayabilme şansının olduğunu söyledi. Yapılacak ameliyat ile ilgili olarak konuşan Spiridonov, "Kararım kesindir, fikrimi değiştirmem için herhangi bir neden görmüyorum. Şansımı denemek istiyorum. Yoksa benim için zaten çok üzücü olan bir kaderle yaşıyorum" dedi.

Son zamanlarda Çin'de fareler üzerinde yapılan kafa naklinin başarılı olduğunu söyleyen Canavero'yu meslektaşları "saf fantezi" yapmakla suçlayıp kafa naklinin mümkün olmadığı eleştirilerini aldı.

Dr. Canavero'nun kafa nakli başarılı olursa dünya tıp tarihinde bir devrim gerçekleşmiş olacak. Bu durum birçok felçli hasta için umut ışığı olabilecek.(Bursadabugun.com)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.