Mahkeme makam dinlemedi: Rüşvet eski Bakanı ipe götürdü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mahkeme makam dinlemedi: Rüşvet eski Bakanı ipe götürdü
#Dünya | Haber Merkezi
22 Eyl 2022 / Per 19:15
/ 2.696 Kez Okundu
| |

Çin'de eski Adalet Bakanı Fu Zhenghua, 'rüşvet' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla yargılandığı davada idam cezasına çarptırıldı.

Rüşvet ve yolsuzluğa karşı sert mücadele eden Çin'den eski Bakana idam cezası.

Ülkenin Cilin eyaletinin merkezi Çangçun şehrindeki Orta Halk Mahkemesinde görülen davada Fu Zhenhua, Adalet Bakanlığı, Pekin Kamu Güvenliği Bürosu Direktörü ve Kamu Güvenliği Bakan Yardımcılığı görevlerini yürüttüğü dönemde, kendisi ve akrabaları aracılığıyla 117 milyon yuan (yaklaşık 14,9 milyon dolar) rüşvet almakla suçlandı.

"Rüşvet" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlamalarından hüküm giyen eski bakan ve polis şefi, iki yıl ertelemeyle idam cezasına çarptırıldı.

Kararda, "Fu'nun, resmi makamını ve otoritesini başkalarına iş faaliyetlerinde resmi atamalarda ve yargı davalarında menfaat sağlamak üzere kullandığı ve bu yolla haksız kazanç elde ettiği" kaydedildi.

Mayıs 2020'de Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı üyeliğine atanmasından önce Adalet Bakanı ve Komünist Parti Merkezi Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu üyesi olarak görev yapan 67 yaşındaki Fu, üst düzey emniyet ve yargı mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında geçen yıl gözaltına alınmıştı.

Fu, mart ayında Komünist Partiden ihraç edilmişti.

Eski Adalet Bakanı ve polis şefi hakkındaki dava 11 Temmuz'da açılmıştı. Fu, 29 Temmuz'da yapılan duruşmada hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmişti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.