McDonald's'ın Orta Doğu'daki satışları İsrail karşıtı boykot nedeniyle düştü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
McDonald's'ın Orta Doğu'daki satışları İsrail karşıtı boykot nedeniyle düştü
#Dünya | Haber Merkezi
08 Oca 2024 / Pzt 17:07
/ 1.064 Kez Okundu
| |

ABD'li fast food zinciri McDonald's'ın CEO'su Chris Kempczinski, Orta Doğu'daki İsrail karşıtı boykotun şirketin satışlarını ciddi şekilde etkilediğini söyledi.

Kempczinski, LinkedIn hesabından yaptığı açıklamada, boykot kampanyasının "dezenformasyon" kaynaklı olduğunu öne sürdü. McDonald's hakkındaki iddiaları "üzücü ve asılsız" olarak tanımlayan Kempczinski, şirketin Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere tüm dünyada yerel işletmeciler tarafından temsil edildiğini ve bu işletmelerin binlerce kişiye istihdam sağladığını belirtti.

Gazze'de savaşın başlamasının ardından, aralarında McDonald's ve Starbucks'ın da bulunduğu bir dizi marka, İsrail bağlantılı oldukları iddiasıyla boykot kampanyalarının hedefi haline gelmişti. McDonald's İsrail, Ekim ayında sosyal medya hesaplarından İsrail ordusuna ücretsiz yemek sağladığını duyurmuştu. Bu durum, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülkelerdeki McDonald'slar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Reuters'ın haberine göre, boykot kampanyalarının hedefi olan bazı Batılı markaların özellikle Mısır, Ürdün ve Malezya'da satışlarında düşüş yaşandığı bildirildi.

McDonald's, 2022 mali yılında 40 bin 275 restoranı ile 23,1 milyar dolar gelir elde etmişti. Kempczinski'nin boykot açıklaması sonrasında McDonald's hisselerinde keskin bir düşüş yaşandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.