Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ders niteliğinde sözler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ders niteliğinde sözler
#Dünya | Haber Merkezi
22 Mar 2022 / Sal 18:48
/ 622 Kez Okundu
| |

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında konuştu. Müslümanların dünyanın her yerinde birçok sıkıntı ile karşılaştığını ifade eden Çavuşoğlu, 'Ukrayna'daki savaş dünyadaki çifte standardı gözler önüne serdi. Bizim için Harkov'da dökülen kan da Halep'te dökülen kan da bir. İyi ilişkilerimizi, Müslüman toplumları iyileştirmek için kullanalım diyoruz. Kendimizi hesaba çekmemiz lazım. Ümmet olarak tek vücut olursak her engeli aşarız.' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İslam ülkelerine yönelik dikkat çeken mesajlar verdi.

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşın Müslüman ülkelere uygulanan çifte standardı daha belirgin hale getirdiğini belirten Çavuşoğlu, "Bugün Ukrayna'da yaşanan hepimizin karşı çıktığı savaş çifte standardı da göz önüne serdi. 'Burası Orta Doğu değil, Afganistan değil neden kan dökülüyor' diyenleri de duyduk. Bizim için Harkov'da dökülen kan da Halep'te dökülen kan da bir. Çünkü bizim medeniyetimiz bunu buyuruyor." ifadelerini kullandı.

"ÖNCE KENDİMİZİ HESABA ÇEKMEMİZ LAZIM"

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Değerli kardeşlerim, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun sorumlusu kim? Başkalarını suçlamak en kolayı. Bu neyi değiştiriyor? Önce kendimizi hesaba çekmemiz lazım. Peygamberimiz müminlerin bir vücuda benzediğini, vücudun bir yeri hasta olduğu zaman diğer uzuvlarının da bundan rahatsızlandığını söylüyor. İslam alemi dünyanın birçok noktasında çeşitli dertlerden muzdarip.


"TEK VÜCUT OLURSAK HER ENGELİ AŞARIZ"

Peki geri kalanımız bu rahatsızlığı duyuyor muyuz? İyi ilişkilerimizi, Müslüman toplumları iyileştirmek için kullanalım diyoruz. Ümmet olarak tek vücut olursak her engeli aşarız."

Çavuşoğlu'nun ders niteliğindeki sözlerinin salondaki diğer bakanlar tarafından alkışlanmaması dikkat çekti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.