O ülkede 16 yaş altı sosyal medya yasağı geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
O ülkede 16 yaş altı sosyal medya yasağı geldi
#Dünya | Haber Merkezi
26 Oca 2024 / Cum 14:44
/ 122 Kez Okundu
| |

ABD'nin Florida eyaleti, 16 yaş altı çocukların sosyal medya kullanımını yasaklayan bir yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, sosyal medya şirketlerinin 16 yaş altı çocukların hesaplarını kapatmasını talep ediyor.

Tasarı, Cumhuriyetçi üyelerinin sunduğu ve 13 "hayır" oyuna karşı 106 "evet" oyu ile kabul edildi. Tasarıda, "kullanıcı eylemlerini takip eden, çocukların içerik yüklemesine ve diğer kullanıcılarla temasa geçmesine izin veren ve bağımlılık yapıcı içerikler bulunduran" tüm platformların bu yasa kapsamında olduğu belirtildi.

Tasarı, sosyal medya şirketlerinin çocuklardan yararlandığını savunuyor. Tasarının sponsorlarından Tyler Sirois, "Sosyal medya şirketleri, büyüme çağındaki çocuklardan yararlanıyorlar. Bu onların iş modeli. Çocuklarımızı kancalarında tutmak için her otomatik oynatma, her beğeni, her bildirimdeki dopamini kullanıyorlar." dedi.

META'DAN TEPKİ

Öte yandan Facebook ve Instagram da dahil birçok sosyal medya platformunu bünyesinde barındıran Meta, tasarıya tepki gösterdi. Meta'dan yapılan açıklamada, "Birçok genç, şu anda internetten ve uygulamalardan yarı zamanlı işler, yüksek öğretim, dini toplantılar ve askeri hizmetler gibi pek çok alanda bilgi almak için yararlanıyor. 16 yaş altındakilerin sosyal medya kullanımını yasaklayarak, gençleri diğer bölgelerdeki yaşıtlarından daha dezavantajlı duruma düşme tehlikesine atıyorsunuz." ifadesi kullanıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.