Tıp dünyası ayağa kalktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tıp dünyası ayağa kalktı
 :
/ 1.134 Kez Okundu
| |

Dünyanın ilk kafa nakli operasyonuna hazırlanan İtalyan cerrah Sergio Canavero’ya tıp dünyasından tepki geldi.

30 yaşındaki Valery Spiridonov, insanlık tarihinin ilk kafa nakli için gönüllü olmayı kabul etti. İtalyan cerrah Dr. Sergio Canavero önderliğinde gerçekleşecek olan nakil ameliyatına yaklaşık 150 doktor ve hemşire katılacak.
Ancak bilim insanları, Spiridonov için endişeli olduklarını belirtiyor. Yapılacak olan nakilde Spiridonov'un kafası, başka bir vücuda yerleştirilecek. Operasyonun en az 36 saat sürmesi öngörülüyor.
 
"NAKİLDEN SONRA YAŞAMASI MÜMKÜN DEĞİL"
 
Bir Werdnig-Hoffman hastası olan Spiridonov'un hayatının sona ermesi yüksek ihtimal gibi görünüyor, hatta nörologlar yaşayacağı tecrübenin ölümden daha öte bir acı olacağını söylüyor.
Uzmanlar, nakil yapılan vücudun Spiridonov'un kafasını reddedebileceğini ve acı içinde bir ölümün onu bekliyor olabileceğini belirtiyor.
 
"YAŞANMAMIŞ BİR ÇILDIRIŞA NEDEN OLABİLİR"
 
Amerikan Beyin Cerrahları Derneği Başkanı Dr. Hunt Batjer, bu durumun kimsenin başına gelmesini istemediği söylüyor ve ekliyor "Şahsen ben kimsenin bana bunu yapmasına izin vermezdim"
 
"KİMYASI TAMAMEN BOZULACAK"
 
New York Üniversitesi Medikal Etik Direktörü Arthur Caplan ise nakli gerçekleştirecek olan cerrah Canavero için "deli" sıfatını kullanmaktan çekinmiyor. Caplan, kafa nakli yapılan bir hastanın kimyasının tamamen bozulacağı ve şimdiye dek görülmeyen bir akıl yitirmeye sebep olacağını söylüyor.
 
KAFA NAKLİ YAPILAN MAYMUN ÖLMÜŞTÜ
 
Tarihin ilk kafa nakli deneyi bundan 45 yıl önce, 1970 yılında bir maymun üzerinde denenmiş, ancak bedenin kafayı reddetmesi sebebiyle hayvan yalnızca 8 gün hayatta kalabilmişti. Omurilik ve bedenin doğru birleştirilmemesi sebebiyle nefes alması dahi mümkün olmamıştı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.