Türk Büyükelçi’den sert tepki

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türk Büyükelçi’den sert tepki
#Dünya | Haber Merkezi
13 May 2019 / Pzt 17:31
/ 515 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, "Teröristle aynı masaya oturmam" diyerek davet edildiği iftarı terk etti

"Teröristlerle aynı masaya oturmam" diyerek katıldığı iftarı terk eden Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, "Biz burada 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtacaksınız. Siz buraya FETÖ terör örgütünün başını nasıl çağırırsınız?" sözleriyle Kırgız yetkilileri eleştirdi.

Bişkek Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programına katılan Büyükelçi Fırat, davete FETÖ'cü Orhan İnandı'nın katıldığını gördü. Fırat bu durum üzerine, 'Teröristlerle aynı masaya oturmam' diyerek, iftarı terk etti.

Fırat, "Biz burada 35 milyon dolara camii yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturturacaksınız. Siz buraya FETÖ terör örgütünün başını nasıl çağırırsınız? Ramazan bu, Ramazan da bu yapılır mı? Ya Türkiye'yi ya da terör örgütünü seçersiniz. Benim için müftülük bitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ile teröristi aynı yere koyuyorsunuz. Bu insan Müslüman değil. Ben şimdi Cumhurbaşkanına söyleyeceğim" sözleriyle tepkisini dile getirdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.