16 bin çiftçiye 2 milyon 700 bin litre mazot desteği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
16 bin çiftçiye 2 milyon 700 bin litre mazot desteği
#Ekonomi | İHA
02 Kas 2023 / Per 11:55
/ 2 Kez Okundu
| |

Kocaeli’de tarımsal kalkınmayı sağlamak ve katma değeri yüksek ürünler yetiştirmek hedefiyle 16 bin çiftçiye 2 milyon 700 bin litre mazot desteği veridi. Destekten yararlanan çiftçiler, hem projeden hem de elde ettikleri gelirden memnun.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince geçtiğimiz günlerde dağıtılan mazot kartlarını alan çiftçiler, traktörlerinin depolarını dolduramaya başladı. Çiftçilerin gelir düzeyini arttırmak, katma değeri yüksek ürünler yetiştirmek hedefiyle gerçekleştirilen projede 16 bin çiftçiye 2 milyon 700 bin litre mazot veriliyor.

"Mazotun sayesinde arazimizi sürüyoruz"
Traktörüyle Kandıra ilçe merkezindeki petrol istasyonuna mazot almaya gelen çiftçilerden Mustafa Özder, "Böyle bir destekten dolayı Tahir Başkanımıza çok teşekkür ederim. Mazot desteği çiftçiye çok büyük bir katkı sağlıyor. Mazotun sayesinde arazimizi sürüyoruz, ekiyoruz, biçiyoruz" dedi.

"Bütün çiftçilerimiz çok mutlu"
Çiftçilerin mutlu bir şekilde tarlarını sürdüklerini söyleyen Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, "Bizim için cansuyu, tarımda kalabilmemiz için elimizden tutuyor. Kandıralı çiftçiler adına kendisine teşekkür ediyoruz. Üretimimizde zorluklar var. Tahir başkanımızda bu zorlukları çok iyi etüt ettiği için de her zaman yanımızda olmaya devam ediyor. Son üç yılda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin tarımsal hibe projelerinin yüzde 80’i Kandıra’ya geliyor. Mazot desteği ise devletin vermiş olduğu Çiftçi Kayıt Sistemime (ÇKS), göre en düşükten yani iki dönümden son limit 40 dönüme kadar devam ediyor. Mazot miktarı 50 litreden 250 litreye kadar çıkıyor. Allah razı olsun bütün çiftçilerimiz çok mutlu" diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.