Akaryakıt zamlarına Ekonomi Bakanından tepki

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Akaryakıt zamlarına Ekonomi Bakanından tepki
13 Nis 2018 / Cum 18:05
/ 2.823 Kez Okundu
| |

Yakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlar Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin tepkisine neden oldu. Kurumların akaryakıt zammında çok aceleci davrandığını belirten Zeybekci, "Toparlanma olduğunda aynı kurumların fiyatları aşağı çekmede de aynı iştah ve heyecan içinde olmalarını bekliyoruz" dedi.

Dövizdeki yüksek seyir, yakıt fiyatlarına da zam olarak yansıdı. Önceki 2 günde motorine toplamda 30 kuruş, dün de benzin fiyatlarına 16 kuruş zam yapıldı. Peş peşe gelen zamlar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin tepkisine neden oldu. "Kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum" diyen Zeybekci, "Bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini biraz beklemelerini öneriyorum. Zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum. Çünkü diğer taraftan bunun toparlanacağını ümit ediyoruz. Toparlanma olduğunda aynı kurumların fiyatları aşağı çekmede de aynı iştah ve heyecan içinde olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

SPEKÜLATİF AMAÇLI

Zeybekci, son dönemde yaşanan kurlarla ilgili dalgalanma, çalkalanma ve oynaklığın, jeopolitik algılardan kaynaklı olduğunu belirterek, "Türkiye'yle ilgili de birilerinin spekülatif amaçlı bunları kullanmasından kaynaklı. Bunların Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmadığını söylemiştik. Önümüzdeki dönemde kısa vadedeki döviz mükellefiyetlerinin yerine getirmesiyle ilgili hiçbir problem yok. Bunlar geçecektir. Yakın gelecekte de ilgili kurumların çalkantılar ve spekülatif hareketlere müdahale ederek gereğini yaptıklarını göreceğiz inşallah. Türkiye'nin spekülasyona seyirci kalması beklenemez" dedi.

TÜRKİYE TAM ORTASINDA...

ABD ve Rusya arasındaki restleşmenin Türkiye ekonomisine etkisini de değerlendiren Bakan Zeybekci, "Türkiye şu andaki jeopolitik risklerin en yoğun canlandığı bölgede. Hiç kimsenin Suriye ile bu kadar uzun sınırı, Irakla, bu coğrafyayla yoğun, yakın teması yok. Binlerce kilometre öteden bu coğrafyaya ilgi duyup da bu coğrafyayla ilgili biraz da komik ama tweet savaşlarını başlatanların bizim kadar menfaati yok. Türkiye bunun ortasında. Daha kötü ne olabilir ki? Türkiye'nin önemli ticari ortaklarından olan Irak ve Suriye'de yaşanan bu olaylar ekonomik olarak etkiliyor. Türkiye olarak bu coğrafyadaki bu oluşumlara karşı sessiz kalmama adına duruma vaziyet ettiği bir dönem yaşıyoruz" diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.