Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Sönmez: “Altından her zaman kar edersiniz”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Sönmez: “Altından her zaman kar edersiniz”
#Ekonomi | İHA
12 Ağu 2023 / Cmt 11:49
/ 34 Kez Okundu
| |

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası (AKSO) Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Sönmez, altının Türk lirası bazında hiçbir zaman uzun vadede düşmediğini belirterek, “Kısa vadede anlık iniş çıkışlar olabilir. Uzun vadede bekletme imkanınız varsa altından her zaman kar edersiniz” dedi.

AKSO Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Sönmez, altın fiyatlarını İHA muhabirine değerlendirdi. Sönmez, altın fiyatlarının tamamen dövize endeksli olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’de döviz fiyatları arttıkça otomatik olarak altın fiyatları da artıyor. Çünkü ons bedeli dünya borsalarında dolarla ölçülüyor. Doların fiyatının artışı ya da düşüşü altının fiyatını etkiliyor. Türkiye’deki altının fiyatını etkileyen en büyük unsur döviz. Ancak bunun dışında jeopolitik nedenler var. Dünya borsalarında altının etkilenmesi var. Ons fiyatının borsalardaki değer artışı ya da düşüşü var. Onlarda da ortam şu an çok gergin. Rusya-Ukrayna savaşının verdiği etkiler, enerji alanındaki soğuk savaşlar, Orta Doğu’daki karışıklıklar, altının onsunda anlık düşüşlere ya da yükselişlere yol açıyor. Bu iki unsura dikkat etmek lazım” dedi.

“Altından her zaman kar edersiniz”
Altının Türk lirası bazında hiçbir zaman uzun vadede düşmediğine vurgu yapan Sönmez, “Kısa vadede anlık iniş çıkışlar olabilir. Uzun vadede bekletme imkanınız varsa altından her zaman kar edersiniz. Hiçbir zaman zarar etmezsiniz. O yüzden en güvenli liman şu anda altın olarak gözüküyor. Dünya da böyle yapıyor. Dünya devletleri de böyle yapıyor. Mümkün olduğu kadar altın stoklarını merkez bankalarında çoğaltmaya çalışıyorlar. Onun için vatandaşlarımızın yatırımda altını birinci sıraya koyacaklarından hiç şüphem yok. Doğru da bir hareket yapıyorlar” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.