Ardahanlı esnafta işçi sıkıntısı yaşanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ardahanlı esnafta işçi sıkıntısı yaşanıyor
#Ekonomi | İHA
11 Eki 2022 / Sal 10:19
/ 41 Kez Okundu
| |

Ardahan’da bir çok iş yerinin camında “Bay-bayan işçi alınacaktır” yazılı kâğıtlarla işçi aranıyor.

Ardahan’da iş yeri sahipleri, çalıştırmak için eleman aradıklarını ama kentte eleman bulamadıklarını söyledi. Çalışan bulunamadığı için işveren işçi ithalatını telaffuz etmeye başladı. Ardahan merkez ve ilçelerinde çalışacak vasıflı ve vasıfsız eleman bulunamıyor. Yerel gazetelerin insan kaynakları eklerine bakıldığında yüzlerce ’eleman aranıyor’ ilanı bulunuyor, ancak eleman hele de kalifiye eleman bulmak imkansız. Gazetelere verilen sayfa sayfa ilanlar da çare olmazken, iş yeri camlarına ’eleman aranıyor’ yazısı asılmaya başlandı.
İşletme sahibi, Deniz Özer, ’’Aylardır eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Şu anda işletmelerin birçoğunun camında ‘eleman aranıyor’ yazısı mutlaka vardır. Kalifiyeli elemandan artık vazgeçtik, normal çırak eleman da bulamıyoruz. Ardahan’da bu konuda büyük sıkıntı var. Kim diyorsa iş yok bu doğru değil ‘iş var eleman yok’ dedi.
Soner Bay ise eleman sıkıntısını Üniversiteli öğrencileriyle gidermeye çalıştıklarını söyleyerek, ’’Servis elemanı veya usta gibi ara elemanlarını bulmakta zorlanıyoruz. Her yıl bu sıkıntıyı yaşıyorduk ama bu dönem daha yoğun. Onun için Üniversitenin açılmasını bekliyoruz. Part time eleman çalıştırabilmek için. Personel konusunda büyük bir sıkıntı var. Bu iş bir şekilde çözülmeli çünkü her iş yeri aynı sorunu yaşıyor’’ dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.