Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Bilgin açıkça söyledi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Bilgin açıkça söyledi
#Ekonomi | Haber Merkezi
27 Oca 2023 / Cum 18:41
/ 1.089 Kez Okundu
| |

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir televizyon programında merak edilen Asgari ücrete ara zam gelecek mi? sorusuna cevap verdi

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir televizyon programında merak edilen Asgari ücrete ara zam gelecek mi? sorusuna “"Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir." diye cevap verdi.

2023 yılı itibariyle asgari ücret artış oranı yüzde 54,5 olarak gerçekleşirken asgari ücret brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılında enflasyonun yüzd 20’lerde olacğını ifade etse de vatandaş asgari ücret zammının yetersiz olduğunu ve 2023 yılında da 2022 yılında olduğu gibi bir ara zam yapılması gerektiğini düşünüyor.

Kamuoyunda Asgari ücrete ara zam gelecek mi? sorusunun cevabı merak edilirken bu konuyla ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi

“OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM ORTAYA ÇIKARSA…”

A Haber ekranlarında gündeme dair merak edilenleri cevaplayan Bakan Vedat Bilgin "Bu şartlar altında asgari ücrete ikinci bir zam söz konusu mu? sorusuna “ Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Zaten Cumhurbaşkanımız bunun şartlarını da söyledi. Olağanüstü bir durum ortaya çıkarsa diye. Tam tersine enflasyon düşüyor, düşme eğiliminde ve düşmeye devam edecek. Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerine bakacak olursak, bu yıl sonu itibariyle 30’un altında 20’lerde diyebileceğimiz bir enflasyonla karşılaşacağız. Bu şu demektir. Enflasyonun yüzde 20’lere gerilediği bir ortamda asgari ücrete yaptığımız bu yüzde 50’nin üzerindeki artış asgari ücretlilerin korunmasını sağlayacaktır. Nispi bir onların ekonomik durumlarında denge sağlayacaktır” sözleriyle cevap verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.