Benzin ve motorinde indirim beklentisi!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Benzin ve motorinde indirim beklentisi!
#Ekonomi | Haber Merkezi
22 Kas 2022 / Sal 09:36
/ 414 Kez Okundu
| |

Benzin ve motorin başta olmak üzere akaryakıt fiyatları son dakika haberleri araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Petroldeki düşüş devam ederken akaryakıt fiyatları için sevindiren bir açıklama geldi. Geçtiğimiz hafta iki kez indirim yapılan benzin litre fiyatına bir indirim daha geliyor. Öte yandan motorinde de bir indirim beklentisi oluştu.

“Benzin ve mazot fiyatı için indirim, zam var mı?” sorusu araç sahipleri tarafından geçtiğimiz hafta yapılan akaryakıt indirimi sonrası gündemdeki yerini koruyor.

Petrol fiyatlarındaki gerileme ile geçtiğimiz hafta motorin ve benzin fiyatları için yapılan indirime bir yenisinin daha ekleneceği öğrenildi. 

BENZİNE İNDİRİM GELİYOR

Geçtiğimiz hafta petrol fiyatlarındaki gerilemeye bağlı olarak 77 ve 75kuruş indirim yapılan benzin litre fiyatı bu gece yarısından itibaren yeniden değişiyor.

Bu kapsamda benzin grubunda 1,16 TL indirim bekleniyor.

En son 1,54 TL’lik indirimle litresi 24,84 TL’ye gerileyen motorinde de 88 kuruşluk bir indirim beklentisi oluştu.

İNDİRİM HAZIRLIĞI VAR

Koç Holding’in iştiraki Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) ile Azerbaycan’ın petrol devi SOCAR’ın iştiraki Star Rafineri motorinde indirim için hazırlık yaptığı belirtildi.

Rafineri çıkış fiyatlarındaki düşüş sebebiyle akaryakıt dağıtım firmaları son dakika değişikliği olmazsa motorinde 88 kuruş indirim yapacak. 

Yarın akşam gece yarısından sonra sonra yani 24 Kasım Perşembe saat 00.01’den itibaren geçerli olacak indirimli tarife ile motorinin litresi İstanbul’un Avrupa yakasında 23.98 kuruşa inecek.

Daha yüksek indirim beklediklerini belirten araç sahipleri "Benzine iki kere indirimcik geldi. Dizel araç sahiplerini o indirimcikler de pas geçti. Biz en az 3 TL indirim bekliyorduk. Ama vermiyorlar. Zammı kepçeyle alıp, indirimi kaşıkla dağıtıyorlar. Biz sene başında olan benzin ve motorin fiyatlarına geri dönülmesini istiyoruz" dediler.

PETROL FİYATLARI İKİ AYIN DİBİNDE

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları ABD dolarının güçlenmesinin ve Çin'in petrol talebine yönelik endişelerin etkisiyle 2 ayın en düşük seviyelerine geriledi. Dünkü düşüş sonrası bir miktar toparlanma gösteren brent petrolün varil fiyatı bu sabah 87,65 doları gördü. Ham petrol ise 80,14 dolar seviyesinde bulunuyor. Bir diğer etken olan dolar kuru ise 18,60’lardaki sakin seyrine devam ediyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (18 KASIM 2022 PERŞEMBE)

BURSA

BENZİN FİYATI: 21,33 TL

MOTORİN FİYATI: 24,95 TL





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.