Benzin ve motorine büyük indirim geliyor...

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Benzin ve motorine büyük indirim geliyor...
#Ekonomi | Haber Merkezi
01 Eyl 2022 / Per 12:26
/ 8.127 Kez Okundu
| |

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. Yarından itibaren geçerli olmak üzere motorinde 2 lira benzinde ise 1 lira 25 kuruş indirim bekleniyor.

Brent petrol fiyatlarında son günlerde yaşanan küresel gelişmeler akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Petrol fiyatları 28 ayın en uzun düşüşünü yaşıyor.

Yarından itibaren geçerli olmak üzere motorinde 2 lira, benzinin litre fiyatında ise 1 lira 25 kuruş indirim bekleniyor. Gelen indirimin pompaya yansıyacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta Brent petroldeki düşüşle birlikte benzinin litresine 1 lira 04 kuruşluk indirim uygulanmıştı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İnegöl'de benzin 20,31 liradan, motorin ise 27,09 liradan, İstanbul'da benzin 20,13 liradan motorin ise 26,90'dan satılıyor. Ankara'da ise benzin, 20,26 lira, motorin 27,01 lira. İzmir'de benzin 20,24 lira motorin ise 27,02 liradan alınıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.