Beton Kartelinden Müteahhitlere Darbe! Fiyatlar 5 Kat Arttı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Beton Kartelinden Müteahhitlere Darbe! Fiyatlar 5 Kat Arttı!
#Ekonomi | Haber Merkezi
28 May 2024 / Sal 18:11
1 dk okuma / 2.098 Kez Okundu
| |

Beton fiyatları, sektördeki kartellerin fahiş fiyat artırmaları nedeniyle 5 katına çıktı! Bu durum, müteahhitleri zor durumda bırakırken, konut fiyatlarını da yukarı çekiyor.

Maliye Bakanlığı, piyasayı tekel edip sahte faturalarla kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle iki firmaya 7 milyar TL rekor ceza kesti.

Sektörden gelen tepkiler şu şekilde:

  • "Dünyada demir çelik fiyatları 600 dolar iken, Türkiye'de 800 doları geçti. Sektördeki 2-3 tekel şirket piyasayı ele geçirdi. Cezaların ve denetimlerin ardından fiyatların normale dönmesini umuyoruz."
  • "Beton ve hafriyat fiyatlarında da tekelleşme var. Birçok ülkede beton metreküp 40-50 dolar iken, Türkiye'de 100 dolar. Tekelleşen firmalar ortak fiyat belirleyerek vurgun yapıyor."
  • "Fahiş fiyatlar konut sektöründe can yakıyor. Maliyetler arttı, bu da konut fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Devletin diğer girdi alanlarındaki firmaları da denetlemesi gerekiyor."

Sektör temsilcileri, fahiş fiyatların ve tekelleşmenin önüne geçilmesi için devletten daha sıkı denetim ve düzenlemeler bekliyor. Bu sayede hem konut fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi hem de sektörde adil rekabet ortamının sağlanması hedefleniyor.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.