Bilgisayar, tablet ve akıllı saat alırken de artık TRT payı ödenecek!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bilgisayar, tablet ve akıllı saat alırken de artık TRT payı ödenecek!
#Ekonomi | Haber Merkezi
06 Oca 2023 / Cum 19:17
/ 582 Kez Okundu
| |

TRT e-Bandrol uygulaması kapsamın genişletildi. Artık yurt içinde yada dışında imal edilen cep telefonları, taşıtlar gibi ek olarak bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerede TRT payı ödeyeceğiz

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) e-Bandrol uygulamasına, ticari amaçla ithal edilen ve yerli olarak üretilen cep telefonu, araç ve televizyonların yanı sıra bilgisayar, tablet ve akıllı saatler de eklendi. Söz konusu yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

TELEVİZYON, TABLET VE AKILLI KOL SAATİ İÇİN YILLIK ÜRETİM KAPASİTE ŞARTI BELİRLENDİ

Hükümde yapılan düzenlemeye göre, e-Bandrol uygulamasından faydalanmak için mükellefin vereceği kapasite raporuna göre televizyonlar için yılda 500 bin adet, her bilgisayar, tablet ve akıllı saat cihazı için 100 bin adet olması gerekiyor. Bir önceki talepte rakamlar, faaliyetine devam eden mükelleflerin geçen yıl 20 bin TV bandrolü alması, ilk kez faaliyete geçen mükelleflerin ise yıllık 20 bin üretim kapasitesine sahip olmasıyla sınırlı tutulmuştu. 

TRT, KAPASİTE RAKAMLARINI DÖRT KATINA KADAR ARTIRMA YA DA SIFIRA İNDİRMEYE YETKİLİ OLDU

TRT, her ekipman türü için belirlenen yeni üretim kapasitelerini 4 katına kadar artırma veya sıfıra indirme yetkisine sahip oldu.

USULSÜZLÜK TESPİT EDİLMESİ HALİNDE MÜKELLEFE FİZİKİ BANDROL VERİLECEK

Yapılan denetimlerde bandrole tabi cihazların IMEI numarası, şasi numarası veya seri numarasına ilişkin usulsüzlük tespit edilmesi halinde, hakkında tespit yapılan mükellef tespit tarihinden itibaren e-Bandrol uygulamasından yararlanamayacak. Bu durumda mükellefe fiziki bandrol verilecek.

Bir yıl içinde 3 defa bandrolsüz cihaz satışının tespiti halinde, mükellefin de e-Bandrol uygulamasına son verilecek ve mükellefe fiziki bandrol verilecek. Mükellef hakkında yapılan son tespit tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde bandrole ilişkin herhangi bir olumsuz tespit olmaması halinde e-Bandrol uygulamasından tekrar yararlandırılabilecek. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.