Bitcoin her an tamamen çökebilir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bitcoin her an tamamen çökebilir
20 Oca 2018 / Cmt 19:36
/ 515 Kez Okundu
| |

Dijital para birimi Bitcoin`i "topyekun çöküşün" beklediğini iddia eden Nobel ödüllü Yale Üniversitesi profesörü ekonomist Robert Shiller, fiyattaki ani artışı yüzyıllar önce yaşanan "Lale Çılgınlığı"na benzetti.

Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller, toplumun fiyat konusunda bir konsensüse gelmediği sürece ank" title="Bitcoin" href="/tag/bitcoin/">Bitcoin'in gerçek değere sahip olmayacağını savundu. EkonomistShiller, "Altın gibi diğer varlıkların, ins anlar bunları yatırım için değerlendirmese de bir fiyatı var" dedi.

"HOLLANDA'DA YAŞANAN LALE ÇILGINLIĞI'NI HATIRLATIYOR"

"Mevcut durum b ana, 1640'lı yıllarda Holl anda'da yaş an an Lale Çılgınlığı'nı hatırlatıyor" diyen Shiller, "Biz halen lale için para ödüyoruz ve bazen fazla para ödüyoruz. ank" title="Bitcoin" href="/tag/bitcoin/">Bitcoin ank" title="her" href="/tag/her/">her an tamamen çökebilir ve ank" title="her" href="/tag/her/">herkes onu unutabilir. Bu çok olası bir sonuç. Ancak o ana kadar uzun zam an, hatta 100 yıl geçebilir" diye ekledi.

Lale Çılgınlığı, Holl anda'da lale soğ anlarının fiyatlarının aniden aşırı derecede yükselip çöküşe geçtiği ve büyük ekonomik krize yol açtığı (1636-1637) döneme verilen isim.

ank" title="Bitcoin" href="/tag/bitcoin/">Bitcoin, geçtiğimiz aralık ayında 20 bin dolarlık düzeyi gördükten sonra geçtiğimiz haftalarda aniden ucuzlamaya başladı. Halihazırda 12.500 dolar düzeyinde işlem görüyor.

ank" title="Bitcoin" href="/tag/bitcoin/">Bitcoin bombası patlıyor mu? Soruşturma başlatıldı...

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) üç farklı kripto para işlemi yap an şirkete müşterilerini dol andırdıkları iddiasıyla dava açıldığını söyledi.

Arynewsde yer al an habere göre ABDnin vadeli işlem piyasalarını denetleyen otoritesi CTFC bu üç şirketten ikisinin  ank" title="Bitcoin" href="/tag/bitcoin/">Bitcoin ve diğer kripto para birimleri işlemlerine dahil olduğu, Cabbage Tech Corp. Ticari isimli ve Coin Drop Markets ismiyle işlem yap an bir şirketin de kripto para uzm anlığı karşılığında müşterilerinden para aldığı fakat bu hizmeti hiç vermediği gerekçesiyle dava edildiğini belirtti.

New York Bölge Mahkemesi verilerine göre dava edilen şirketlerden bir diğeri ise İngiltere merkezli Enterpreneurs Headquarters Ltd.. Şirketin 600den fazla yatırımcıd an 1.1 milyon dolar değerinde ank" title="Bitcoin" href="/tag/bitcoin/">Bitcoini isteyerek diğer müşterilerin işlemlerini fin anse ettiği ve bir saadet zinciri oluşturduğu iddia ediliyor.

CFTC Direktörü James McDonald yaptığı açıklamada ank" title="Bitcoin" href="/tag/bitcoin/">Bitcoine ve diğer kripto paralara karşı hızla art an kamuoyu ilgisi kötü niyetli aktörlere de yeni fırsatlar sağlamış oldu dedi. Coin Drop Marketsin web sitesinin kaldırıldığı belirtiliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.