Bıyık “Yedieminde bulunan araçlar için yeni düzenleme yapılmadı “

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bıyık “Yedieminde bulunan araçlar için yeni düzenleme yapılmadı “
#Ekonomi | İHA
11 Oca 2023 / Çar 11:35
/ 30 Kez Okundu
| |

DÜZCE(İHA) – DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, yediemin parkında bulunan sürelerin dikkate alınarak, ilgili vergilendirme dönemleri için motorlu taşıt vergilerinin tahakkuk ettirilmemesi gerektiği söyledi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, yedieminde bulunan araçların motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri ile ilgili üyelerden gelen talepler üzerine basın açıklaması yaptı.
Bıyık, ”İcra Müdürlüğü ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından trafikten menedilerek yediemin depolarına teslim edilen taşıtların motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyetleri aynen devam etmektedir. Bu mükellefiyet durumu, üzerinde trafik tescili kaydı bulunan gerçek ve tüzel kişilerin yediemin depolarındaki araçlarını kullanamadığı halde bu araçların motorlu taşıt vergisi ödemelerini gerektirmektedir. Bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için ilgili yediemin parkında bulunan sürelerin dikkate alınarak, ilgili vergilendirme dönemleri için motorlu taşıt vergilerinin tahakkuk ettirilmemesi gerektiği kanaatini taşıyor, bu konuda bir düzenleme yapılmasını ilgili Bakanlığımızdan talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.