Brexit sonrası altın ne olur?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Brexit sonrası altın ne olur?
20 Haz 2016 / Pzt 18:36
/ 1.159 Kez Okundu
| |

Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Hansen, 23 Haziran’da yapılması planlanan Brexit oylaması sonrası altının seyrine dair tahminini açıkladı.

Saxo Bank'ın Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, İngiltere'nin AB'den çıkıp çıkmamasına dair belirsizlik nedeniyle değerli metallerin ö nemli bir yükseliş kaydettiğini, piyasanın oylama sonrası gelebilecek olası bir fırtınanın ortasında sığınak aradığını söyledi.
Brexit (İngiltere'nin AB'den çıkması) oylaması öncesi yapılan kamuoyu araştırmaları, ayrılık yanlılarının ivme kazandığını gösteriyor. Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması olasılığının güçlenmesi ise piyasalarda belirsizliğe neden oluyor.
Saxo Bank'ın Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, oylama öncesi bu belirsizlikte, değerli metallerin ö nemli bir yükseliş kaydettiği ne dikkat çekerek mevcut tabloyu analiz etti. Özellikle altının 2016 Mayıs ayı başından beri en üst seviyelere çıktığını belirten Hansen, Brexit'den çıkacak olumlu/olumsuz yanıtları göz önü ne alarak altının durumunu da şöyle değerlendirdi:
'ALTININ ONSU 1400 DOLARI GÖREBİLİR'
"Risk kazanç grafiğinin yukarıya doğru yö neldiğini görüyoruz. Avrupa Birliği'nden çıkma yönünde bir oylama sonucunun, hisselerin çok değer kaybedebileceği ve tahvillerin aranmaya devam edeceği, uzayan bir belirsizlik dö nemini getirmesi neredeyse kesin.
Bu bir yandan doları destekleyerek negatif korelasyon veren bir karşı rüzgara neden olabilir, öte yandan da altının 2014'teki en yüksek seviye olan 1400 dolara doğru itilme riskini attırabilir. Yani altın, 1.400$/Ons'u görebilir.
TERSİ DURUM ÇIKARSA...
Oylamadan tersi ne bir sonuç, yani AB'de kalma sonucu çıkarsa bu, başlangıçta global hisselerde ö nemli bir rahatlamayı tetikleyecektir, fakat doların büyük olasılıkla zayıflaması ve global tahvil getirilerinin bastırılmış kalmasıyla aşağı yönlü riskin 1250 $/ons civarında sınırlandığını görüyoruz."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.