Çalışan annelere 325 EURO destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çalışan annelere 325 EURO destek
#Ekonomi | Haber Merkezi
03 Haz 2024 / Pzt 13:28
1 dk okuma / 8.220 Kez Okundu
| |

Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çocuk bakımı nedeniyle iş gücünden uzaklaşan annelere destek sağlayacak yeni bir proje duyurdu. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki 3.500 sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 euro destek verilecek. Bu proje, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında hayata geçirilecek.

 

Çalışan annelere yönelik 325 euro destek başvuruları, Bakan Işıkhan tarafından duyurulan son derece önemli bir projenin parçası olarak gerçekleştirilecek. Bu proje, kadınların iş gücünde kalmasını teşvik ederek çocuk bakımı nedeniyle işten uzaklaşmalarının önüne geçmeyi hedefliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülecek olan bu destek programı, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki 3.500 sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 euro ödeme yapacak.

Bakan Işıkhan, bu destek programıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Kadınların iş gücünde kalmasını desteklemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla, çocuk bakımı sorumluluğu nedeniyle işten uzaklaşan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Bugünden itibaren başvuruları kabul etmeye başlayacağımız projemiz kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki çalışan annelere 12 ay boyunca 325 avro destek sağlanacak. Toplamda 7 bin kadın bu projeden faydalanacak."

Bu destek programı, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) adı altında yürütülecek. Anneler, bu proje sayesinde maddi destek alarak iş gücünden uzaklaşmamış olacaklar ve eğitimli çocuk bakıcılarının istihdamı teşvik edilecek. Başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak olan bu programa katılmak isteyen anneler, aşağıdaki linki kullanarak başvuru sürecine dahil olabilirler:

ANNELERE 325 EURO DESTEK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.