Doğalgazda Müjde! Mayıs Ayında Zam Yok!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Doğalgazda Müjde! Mayıs Ayında Zam Yok!
#Ekonomi | Haber Merkezi
30 Nis 2024 / Sal 19:03
/ 390 Kez Okundu
| |

Ekonomik krizin gölgesinde vatandaşları zora sokan zam haberleri arasında BOTAŞ'tan sevindirici bir açıklama geldi. Doğalgazın toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığı duyuruldu. Bu sayede Mayıs ayında doğalgaza zam yapılmayacak.

BOTAŞ'tan Yapılan Açıklama
BOTAŞ, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kuruluşumuzun doğalgaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.
Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğalgaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır."


Avrupa'da En Düşük Fiyat Türkiye'de
BOTAŞ'ın açıklamasına göre, HEPI fiyatları baz alındığında konutlarda Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı Türkiye'de uygulanıyor. Bu durum, ülkemizin enerji politikası ve BOTAŞ'ın özverili çalışmalarıyla mümkün oluyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.