Doğubayazıt’ta her mahallede bir tarlada kadınlar faaliyet gösterecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Doğubayazıt’ta her mahallede bir tarlada kadınlar faaliyet gösterecek
#Ekonomi | İHA
27 Ağu 2023 / Paz 13:47
/ 1.368 Kez Okundu
| |

Doğubayazıt’ta, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün desteğiyle kurulan “Kadın Üretim Kooperatifi” ile her mahallede bir tarla olacak şekilde tarlaların ekim ve biçim işlemlerini gerçekleştirilecek.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar öncülüğünde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün desteğiyle kurulan “Kadın Üretim Kooperatifi” ile ilçeye bağlı her mahallede bir tarla olacak şekilde, kooperatife geçici süreliğine tahsisi yapılan tarlaların ekim ve biçim işlemlerini gerçekleştirilecek.
Projenin ikinci durağı olarak, Sarıgül mahallesinde bulunan 100 dönümlük tarlada arpa ve buğday yetiştirmek amacıyla, tarlanın toprak sürme işlemleri bizzat Belediye Başkanı Yıldız Acar tarafından gerçekleştirildi.
Proje hakkında açıklamada bulunan Acar, “Kendi kendine yeten ve üreten bir ilçe olma yolunda attığımız bu adımlar çok değerli ve kıymetlidir. İlçemizde şuan için fabrikalar olmayabilir fakat tek gelir kaynağımızın gümrük ticareti olarak görülmesi ezberini bozmak istiyoruz. İlçemizde yenilik üstüne yenilikler ekleyerek farklı alanlarda vatandaşlarımız için yeni istihdam kapıları oluşturmayı amaçlıyoruz. Tarımsal faaliyetlerin ilçemizde yapılabileceğini, ilçemiz topraklarının tarıma elverişli olup, çiftçilerimizin ne kadar çok verim alabileceklerini göstermek istiyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.