DPÜ’de Türkiye’deki ilaç endüstrisi konuşuldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
DPÜ’de Türkiye’deki ilaç endüstrisi konuşuldu
#Ekonomi | İHA
21 Ara 2023 / Per 12:04
/ 1 Kez Okundu
| |

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya Bilimi Topluluğu tarafından “Türkiye’de İlaç Endüstrisi” konulu konferans düzenlendi.

Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu’nda Kimya Bilimi Topluluğu tarafından düzenlenen ve Üniversitenin mezunlarından İlaç Ar-Ge Yöneticisi Burçin Ceyhan’ın çevrim içi ortamda konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Kimya Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilere ilaç endüstrisi hakkında bilgiler sunan Burçin Ceyhan, ilaç endüstrisindeki güncel gelişmeleri, sektördeki kariyer imkanlarını ve kimyanın ilaç tasarımındaki rolünü içeren kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Öğrenciler de kariyerleri, sektördeki yenilikler ve eğitimleri ile ilgili soruları Ceyhan’a sorma fırsatı buldular.
Kimya Bilimi Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Ay etkinliğin sonunda yaptığı açıklamada, "Bu tür etkinlikler, öğrencilere sektörel bağlantılar kurma ve mesleki gelişim fırsatlarına erişim sağlama konusunda kritik bir rol oynuyor. Bu durum göz önüne alındığında, Kimya Bilimi Topluluğunun düzenlediği bu konferans, öğrencilere ilaç endüstrisinin kapılarını aralamada önemli bir adım oldu. Etkinlikte görev alan öğrencilerime ve konuğumuz Burçin Ceyhan’a teşekkür ediyorum" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.