Dünya Altın Konseyi: Altın Fiyatları İki Katına Çıkabilir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
01 Nis 2016 / Cum 11:14
/ 1.223 Kez Okundu
| |

Dünya Altın Konseyi, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının negatif faiz politikalarını eleştirdi, altının uzun vadede iki katına çıkarabileceğini duyurdu.

Dünya Altın" href="/tag/altin/"> Altın Konseyi bugün yayınladığı raporda, "Para politikasında yeni ve önceden denenmemiş bir döneme girdik. Avrupa ve Japonya merkez bankaları şu anda negatif faiz politikaları uyguluyorlar. Bu politikaların uzun vadeli etkileri bilinmiyor, ancak istikrarsız varlık fiyat enflasyonu, şişen bilançolar ve kur savaşları gibi cesaret kırıcı yan etkiler bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"TARİHTE ÖRNEKLERİ VAR"

Yüksek piyasa belirsizliğinin etkisiyle yıl başından bu yana altın fiyatının yüzde 16 arttığını ifade eden Konsey, bunda kısman negatif faiz politikasının da payı olduğunu belirtti. Konsey, "Tarih, düşük faiz dönemlerinde altın getirilerinin uzun vadeli ortalamalarının iki katından fazla arttığını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Konsey, negatif faiz politikasının uzun vadede merkez bankalarından ve yatırımcılardan yapısal olarak daha yüksek talep gelmesine yol açabileceğine inandıklarını da vurguladı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.