Emekli Bayram İkramiyeleri ve Ödemeleri Başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Emekli Bayram İkramiyeleri ve Ödemeleri Başlıyor
#Ekonomi | Haber Merkezi
10 Haz 2024 / Pzt 08:46
2 dk okuma / 2.578 Kez Okundu
| |

Emekliler için beklenen an geldi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olan milyonlarca emekli için bayram ikramiyesi ödemeleri bugün itibariyle başladı.

16 milyon emekli, Kurban Bayramı öncesi hesaplarına yatacak ikramiyelerini sabırsızlıkla bekliyor. İkramiyeler, emeklilik türüne göre belirlenen tarihlerde ödenecek.

ÖDEME TARİHLERİ VE TUTARLARI:

  • 4C (Emekli Sandığı): 10 Haziran 2024
  • 4B (Bağ-Kur): 11 Haziran 2024
  • 4A (SSK): 12-14 Haziran 2024

Bu yıl, bayram ikramiyesi 3 bin liraya yükseltilmişti. İlk kez 2018'de yılda iki kez biner lira olarak başlayan bayram ikramiyesi, 2021'de 1100 liraya, 2023'te 2 bin liraya yükselmişti. 2024 yılında ise yüzde 50 artışla 3 bin lira olarak belirlendi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TAKVİMİ

Memur maaşları, normal şartlarda her ayın 15'inde ödeniyor. Ancak bu yıl, 15 Haziran’ın cumartesiye ve bayram arefesine denk gelmesi sebebiyle maaşların 10-14 Haziran tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Emekli maaşları ise her ayın 17’si ile 26’sı arasında hesaplara yatıyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı'nda emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri birlikte yatırılmıştı.

KAMU ÇALIŞANLARINA İLAVE TEDİYE ÖDEMELERİ

Kamu çalışanlarına yönelik ilave tediye ödemeleri de bayram öncesinde yapılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2024 yılı için verilecek ilave tediyenin birinci yarısı 14 Haziran'da, ikinci yarısı ise 13 Aralık'ta ödenecek.

İKRAMİYE TUTARI

Kamu işçilerine ödenecek tediyeler maaşa göre farklılık gösterecek. Fazla mesai, evlilik, çocuk zamları gibi ek ödemeler dikkate alınmadan hesaplanan ilave tediye tutarının en düşük 8 bin lira civarında olması bekleniyor. Bu tutar, alınan ücretin 30 güne bölünmesi ve çıkan sonucun 13 ile çarpılmasıyla hesaplanıyor.

Bu hafta, emekliler ve kamu çalışanları için önemli ödemelerin yapılacağı bir hafta olacak. Emekli ikramiyelerinin hesaplara yatmasıyla birlikte, memur ve emekli maaşlarının yanı sıra kamu çalışanlarına yönelik ilave tediye ödemeleri de yapılacak. Bu ödemeler, bayram öncesinde milyonlarca vatandaşın cebine önemli bir katkı sağlayacak.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.