Emekliler zam endişesi yaşıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Emekliler zam endişesi yaşıyor
#Ekonomi | Haber Merkezi
08 Ara 2023 / Cum 15:29
/ 479 Kez Okundu
| |

Asgari ücretin ne kadar olacağı merakla beklenirken emekliler de maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. Emeklilere yapılacak zam ile ilgili çalışmalar devam ederken, ekonomist Aziz Çelik, 'Emekli maaşlarına zam yapılırken kök aylıklar baz alınırsa bazı emekliler hiç zam almayabilir' ihtimalini gündeme getirdi.

Prof. Dr. Oğuz Oyan da bu ihtimale ilişkin yaptığı açıklamada, "Temmuz ayında bu yaşandı. Aziz Çelik aynı filmi bir kez daha görebiliriz diyor. Şunu yapabilirler; 7 bin 500 TL'lik o taban aylığı yukarı çekebilirler. 10 bin 500 TL yaparlar. Sen istersen 5 bin 500 TL alana yüzde 50 zam yap istersen yüzde 70 zam yap yine ulaşamıyor. Kök ücret esas alınırsa sıfır zam anlamına geliyor. Bu büyük bir haksızlık. Anayasa Mahkemesi'ne gidilip oradan döndürülmesi gereken bir şey. Anayasa'da yazan eşitlik ilkesine aykırı bir durumla karşı karşıyayız. Bir de insanca yaşama seviyesinin altında. Dolayısıyla asgari ücretin altında bir emekli maaşını düşünmemek gerekir" ifadelerini kullandı.
Emekliler, zam oranının ne kadar olacağı konusunda endişeli. Bazı emekliler, zam oranının düşük olması halinde geçimlerini sağlayamayacaklarını belirtiyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.