Emeklilere seçim öncesi seyyanen zam geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Emeklilere seçim öncesi seyyanen zam geliyor
#Ekonomi | Haber Merkezi
05 Şub 2024 / Pzt 12:22
/ 4.344 Kez Okundu
| |

Yükselen enflasyona karşı emeklilerin maaşları eriyor. 49'luk zam yetmezken, 10 Mart'ta 4 bin TL seyyanen zam geliyor!

Yeni yılda emeklilerin maaşlarına yapılan yüzde 49'luk zam, yükselen enflasyon karşısında yetersiz kaldı ve emeklilerden gelen seyyanen zam talepleri giderek artıyor. TGRT Haber Ankara temsilcisi Zeliha Bedir, emeklilerin beklediği zam miktarı ve tarihine dair önemli bilgiler paylaştı. Bedir'e göre, 10 Mart'tan sonra emeklilere yapılacak olan 4 bin TL seyyanen zam, yerel seçimler öncesinde kritik bir adım olabilir.
 
Türkiye genelinde emekliler, maaşlarının enflasyon karşısında erimesinden dolayı endişe duyuyor. Yapılan yüzde 49'luk zam, emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalırken, seyyanen zam talepleri çeşitlilik gösteriyor. Bazı emekliler 4 bin TL zam talep ederken, diğerleri maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istiyor.

10 MART'TA NE BEKLENİYOR?
Zeliha Bedir'in aktardığı bilgilere göre, 10 Mart'tan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik seyyanen zam yapılacağını açıklaması bekleniyor. Bu zam, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve ev kadınlarına yönelik düzenlemeler gibi diğer sosyal politikalarla birlikte bir paketin parçası olabilir.
 
YEREL SEÇİMLER VE EMEKLİLERİN ÖNEMİ
Yaklaşan yerel seçimlerde emekliler, kritik bir oy potansiyeline sahip. Bedir, yapılacak seyyanen zammın, seçimler öncesinde emeklilere yönelik önemli bir jest olacağını ve bu grubun seçimlerdeki tercihlerini etkileyebileceğini belirtti.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.