Emeklilikte Yeni Mağduriyet: Vadesi Gelmemiş Borçlar Emekliliği Engelliyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Emeklilikte Yeni Mağduriyet: Vadesi Gelmemiş Borçlar Emekliliği Engelliyor!
#Ekonomi | Haber Merkezi
31 Oca 2024 / Çar 18:23
/ 363 Kez Okundu
| |

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) aldığı yeni karar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini mağdur ediyor. Vadesi gelmemiş borçlar gerekçe gösterilerek emeklilerin başvuruları aylarca askıya alınıyor ve reddedilen başvurularda da aylarca bekleyen emeklilere geri ödeme yapılmıyor.

2 Milyon 250 Bin Vatandaşın Emekliliği Beklemede
Meclis'ten geçen EYT düzenlemesinin ardından 2 milyon 250 bin vatandaşın başvurusu askıya alınmıştı. Şimdi ise normal şartlarda emeklilik için gerekli koşulları sağlayan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin başvuruları da onaylanmıyor.

SGK Uzmanından Tepki: "Kanun Tanınmıyor!"
Konuyla ilgili SGK Uzmanı Özgür Erdursun, SGK'nın Bağ-Kur'luları mağdur ettiğini ve kanunu tanımadığını söylüyor. Erdursun, sıfır borçla emeklilik için müracaatta bulunanlara vadesi gelmeyen borcunu ödemediği için emekli aylığı bağlanmadığını ve bu durumun emekli aylıklarının da birikmesine neden olduğunu belirtiyor.

Emekliler Mağdur: Başvuru Reddediliyor, Geri Ödeme Yapılmıyor
Emeklilik başvurusu yapan ve prim, yaş şartlarını tamamlayan adaylar, SGK tarafından "başvuru yoğunluğu" gerekçesiyle değerlendirmeye alınıyor ancak daha sonra vadesi gelmemiş borçlar sebep gösterilerek başvurular reddediliyor. Bu durum, emeklilerde büyük bir mağduriyet yaratıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.