Enerji Bakanı: Yaz Saati Uygulaması Değişmeyecek!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Enerji Bakanı: Yaz Saati Uygulaması Değişmeyecek!
#Ekonomi | Haber Merkezi
24 Nis 2024 / Çar 09:46
/ 1.216 Kez Okundu
| |

Bakan Bayraktar, Yaz Saati Uygulamasının Enerji Verimliliğine Katkısını Vurguladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'de tartışmalara neden olan yaz saati uygulamasının değişmeyeceğini açıkladı. Türkiye gazetesine verdiği demeçte, Bayraktar, bir milletvekilinin yaz saati uygulamasıyla ilgili yazılı soru önergesini cevaplayarak şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından yapılan analizler sonucunda; ülkemizde uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3'te sürekli bulunmasının, nüfusun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı tespit edilmiştir. Bu çerçevede, tüm yıl boyunca yaz saati uygulaması ile her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski saat uygulamasına göre 64 saat azaldığı ortaya konmuştur."

Bayraktar ayrıca, yapılan analizlerde saat değişimlerinin getirdiği olumsuzlukların daha az yaşandığının da ortaya çıktığını belirtti. Yaz saati uygulamasının akşam mesai ve okul çıkışlarına denk gelen karanlık zaman dilimini azalttığını ve vatandaşların aydınlıktan daha çok fayda sağladığını ifade etti.

Bayraktar, yaz saati uygulamasının 2016'da başladığını hatırlatarak, "Uygulamanın başladığı Ekim 2016 ile Ekim 2023 tarihleri arası yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlanmış olup, bu tüketimin parasal karşılığı meskenlerde üç zamanlı tarifede 15,48 milyar liradır. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde Bakanlığımızın bir çalışması bulunmamaktadır." şeklinde konuştu.

Yaz saati uygulamasının değişmeyeceğini belirten Bayraktar'ın açıklamaları, Türkiye'nin enerji politikaları ve vatandaşların günlük yaşantısını etkileyen konular arasında önemli bir yer tutuyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.