Enflasyon beklentisine göre zam ne olacak?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Enflasyon beklentisine göre zam ne olacak?
#Ekonomi | Haber Merkezi
16 Nis 2024 / Sal 09:35
/ 5.477 Kez Okundu
| |

Son açıklanan enflasyon rakamı sonrası emekli maaşlarıyla ilgili zam hesapları yapılmaya başlandı. Yapılan açıklamalara göre mayıs ayında enflasyonun pik yapması sonrasında ise düşüşe geçmesi bekleniyor.

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emeklilerin alacağı 3 aylık zam farkı belli oldu. Geriye sadece nisan, mayıs ve haziran aylarında açıklanacak olan enflasyon verisi kaldı. Peki enflasyon tahminlerine göre emeklilere ne kadar zam yapılacak, en düşük emekli maaşı için tahminler neler?

Konuyla ilgili tüm merak edilenleri açıklayan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz haftalarda TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verisi yüzde 3,16 olarak piyasalara duyurulmuştu. Ocakta yüzde 6,70 ve şubatta açıklanan yüzde 4,53'ün üzerine mart ayını da ekleyince 3 aylık toplam enflasyon farkı %15,05 olarak kesinleşti.

'EMEKLİLERİN HAK ETTİĞİ 3 AYLIK ZAM BELLİ OLDU'
İşte buradaki yüzde 15,05'lik rakam üzerinden emeklilerimizin kök aylıklarına gelecek zam oranı şimdiden netleşmiş oldu. Şu an için okuyucularımız e-Devlet vasıtası ile kök aylıklarının üzerine %15,05'lik rakamı hesaplayarak kendileri de bunu tespit edebilirler.
Tabi ki buradaki verilere refah payı eklentisinin dahil olmadığını belirtmek isterim. Normalde yasal olarak emeklilerimize TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı üzerinden zam yapılmaktadır. Refah payı uygulaması yasalarımızda yok, fakat son emekli maaşlarına bakıldığı zaman refah payı eklentisini siyasi iktidarın yaptığını gözlemlemekteyiz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.