Et fiyatlarındaki artış Erdoğan'ın gündeminde!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Et fiyatlarındaki artış Erdoğan'ın gündeminde!
#Ekonomi | Haber Merkezi
17 May 2024 / Cum 18:13
/ 360 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki artışla ilgili açıklama geldi. Erdoğan, fiyatlardaki dalgalanmaya ilişkin mesaj verdi. Erdoğan ayrıca 5 milyar lira hibe desteği sağlanacak 7 bin proje ile hak sahiplerini bugün açıklanmaya başlayacağını duyurdu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Tarımda çözüm odaklı bakış açısıyla hareket ediyoruz. Eksikleri gidermenin derdindeyiz. Tarım sektörümüzün 21 yılda elde ettiği başarıların değersizleştirilmesine mahal vermeden Türkiye'yi hep beraber hedeflerine ulaştıralım istiyoruz. Yeter ki tarım konusu ön yargılara kurban edilmesin. Gerisi biraz gayret ve emekle kolayca gelecektir.

Ülkemizde muhalefetin ezberi olan 'Tarım bitti' tezlerinin ne kadar içi boş, temelsiz ve gerçek dışı olduğunu rakamlarla teyit ettik.

"ET FİYATLARINDAKİ DALGALI HAREKETİ YOK SAYAMAYIZ"

Her şey güllük gülistanlık diyemeyiz. Kırmızı ve beyaz ette son dönemde yaşanan dalgalı hareketi yok sayamayız. Başarılarımızla birlikte problem üreten alanların da farkındayız.

Tarımı sadece ekonomimiz için değil, milletimizin bekası için de hayati önemde bir sektör olarak görüyoruz.

"BUGÜN AÇIKLANMAYA BAŞLAYACAK"

Hibe desteğini 14 milyon liraya yükselttik. 5 milyar lira hibe desteği sağlayacağımız 7 bin projeyi ve hak sahiplerini bugünden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamaya başlayacak. Üretim planlaması kapsamında, üretim ve sözleşmeli üretim yapan çiftçilerimiz ilk defa ilave faiz kar payı indiriminden yararlanabilecek.

Tarım kredilerin tutarı 480 milyar lirayı aştı. Gayemiz insanları doğdukları yerde doyar hale getirmek.

"YENİ BİR SÜRECİ BAŞLATIYORUZ"

Tarımın ana vatanı olan Anadolu’da yeşil kalkınma ve yerelden kalkınma ilkesiyle yeni bir tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz. Kırsal kalkınma hibe programlarımızı üretim planlamasını dikkate alarak yeniden düzenledik. 2024 yılı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı hibe desteğine esas proje limitini 7 milyon liradan 14 milyon liraya yükselttik. 5 milyar lira hibe desteği sağlayacağımız 7 bin projeyi ve hak sahiplerini bugünden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığımız açıklamaya başlayacak. Bu projelerle toplam 13 milyar lira yatırım yapılacak olup yaklaşık 20 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacağız. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçilerimiz için ilk kez hayata geçen yeni tarımsal kredi uygulamalarını aybaşında kamuoyu ile paylaştı. Üretim planlaması kapsamında üretim ve sözleşmeli üretim yapan çiftçilerimiz ilk defa ilave faiz kar payı indiriminden faydalanabilecek. Organize tarım bölgesi yatırımı yapacak üreticilerimize ve birinci derecede tarımsal amaçlı örgütlerimize de ilk defa ilave faiz indirimi uygulanacak


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.