Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği Ulusal İstihdam Stratejisi ve İŞKUR Gençlik Programı kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi’nden 1.750 öğrenci başvuruda bulunabilecek. Programa katılan öğrenciler, haftada en fazla 3 gün çalışarak aylık 15 bin 162 TL kazanabilecek.
başvuru Şartları
Programa, örgün eğitimde öğrenim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilecek. başvuruda bulunacak öğrencilerin:
- 18 yaşını doldurmuş olması,
- T.C. vatandaşı olması,
- Hanesine 3 asgari ücretten az gelir girmesi gerekiyor.
KYK yurtlarında kalan öğrenciler, ikametlerini yurda aldırmaları halinde gelir şartı aranmadan programa kabul edilecek.
başvurular ve Çalışma Koşulları
başvurular, 14 Şubat itibarıyla http://genclik.iskur.gov.tr adresinden yapılabiliyor. Öğrenciler haftada en fazla 3 gün (22,5 saat) çalışabilecek. Program kapsamında iş arama, finansal okuryazarlık, CV hazırlama ve mülakat teknikleri gibi eğitimler de verilecek.
İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ile görüşen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, devletin gençler için sigorta primlerini karşılayacağını ve öğrencilere bireysel danışmanlık desteği sağlanacağını belirtti.
başvuruların açılmasıyla birlikte öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, yetkililer programa katılmak isteyenlerin başvurularını belirtilen tarihler içinde yapmaları gerektiğini hatırlattı.