İŞKUR ayda 7 bin 411 TL harçlık verecek!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İŞKUR ayda 7 bin 411 TL harçlık verecek!
#Ekonomi | Haber Merkezi
19 Eyl 2023 / Sal 17:42
/ 14.284 Kez Okundu
| |

İŞKUR'un mesleki kursları, gençlere hem meslek kazandırıyor hem de eğitim süreci boyunca finansal destek sağlıyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işsiz gençlere hem meslek kazandırma hem de iş sahibi olmalarını kolaylaştırma amacıyla çığır açan bir program sunuyor. Bu program kapsamında, gençlere işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde düzenlenen kurslara katılmaları halinde günlük ödeme yapılıyor.

Mesleki eğitim kurslarında günlük ödeme 175,42 lira olarak belirlenirken, kurs eğer sanayi alanındaysa bu tutar 285,06 lirayı buluyor. Engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak kurslarda ise günlük ödeme istihdam garantisiz ise 131,57, istihdam garantili ise 175,42 lira olarak uygulanıyor.

Bu program kapsamında, işsiz gençler hem eğitim görüyor hem de para kazanıyor. Günlük ödemeler, 26 gün üzerinden hesaplandığında, meslek kurslarına katılan gençlere aylık 4 bin 560 lira ödenirken, sanayi alanındaki kurslara katılanlara ise 7 bin 411 lira ödeniyor. Engellilere ve eski hükümlülere yönelik kurslara katılanlara da yine 26 gün üzerinden aylık 3 bin 420 ile 4 bin 560 lira arasında ödeme yapılıyor.

İŞKUR'un mesleki kursları, gençlere iş bulma konusunda önemli bir fırsat sunuyor. Bu program sayesinde, işsiz gençler hem meslek ediniyor hem de eğitim süreci boyunca finansal destek sağlayarak geçimlerini sağlıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.