İşte Türkiye’nin en zengin 100 kişisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İşte Türkiye’nin en zengin 100 kişisi
#Ekonomi | Haber Merkezi
11 Ara 2023 / Pzt 19:24
/ 1.008 Kez Okundu
| |

Ekonomist Dergisi'nin 2023 Türkiye'nin En Zengin 100 Kişisi ve Ailesi listesi açıklandı. Listede birinci sırada, 6 milyar doların üzerinde tahmini servetleriyle Koç Ailesi yer aldı.

Koç Ailesi, Türkiye'nin en köklü ve başarılı ailelerinden biri. Ailenin serveti, Koç Holding'in yanı sıra, Koç Üniversitesi, Koç Grubu'nun diğer şirketleri ve gayrimenkul varlıklarından oluşuyor.

Listede ikinci sırada, 5,5 milyar dolarlık tahmini servetiyle Şevket Sabancı'nın ailesi yer aldı. Ailenin serveti, Sabancı Holding'in yanı sıra, diğer şirketleri ve gayrimenkul varlıklarından oluşuyor.

Üçüncü sırada, 5 milyar dolarlık tahmini servetiyle Erol Sabancı Ailesi yer aldı. Ailenin serveti, Erol Sabancı Holding'in yanı sıra, diğer şirketleri ve gayrimenkul varlıklarından oluşuyor.

Dördüncü sırada, 4,5 milyar dolarlık tahmini servetiyle Türkan Sabancı ve ailesi yer aldı. Ailenin serveti, Akbank'ın yanı sıra, diğer şirketleri ve gayrimenkul varlıklarından oluşuyor.

Listeye bu yıl katılan yeni isimler arasında, Avrupa Konutları markasıyla tanınan Süleyman Çetinsaya ve yıl başında şirketini halka arz eden Astor Enerji'nin ana ortağı Feridun Geçgel yer aldı.

Dergi, en zengin 100 kişiyi belirlerken Borsa İstanbul, varlık satışları ve satın almalar, halka açık şirketler ve gayrimenkul değerlendirmeleri gibi birçok parametreye bakıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.